Bowser-song ‘Peaches’ uit ‘The Super Mario Bros. Movie’ gaat viraal én maakt kans op Oscar

The Super Mario Bros. Movie speelt nog maar iets meer dan een week in de zalen, maar brak al meteen records in binnen- en buitenland. Bij dat succes hoort ook een song. Het lied Peaches, dat gezongen wordt door Bowser aka Jack Black, ging door de film namelijk viraal. Daardoor is er nu ook ook een hilarische videoclip gemaakt. Peaches maakt bovendien zelfs kan op een Oscar.

The Super Mario Bros. Movie wordt door de critici op matige reacties onthaald, maar bij de fans doet die het wel goed. In zijn eerste weekend behaalde de film in de Verenigde Staten zelfs het beste openingsweekend van het jaar. En ook in België lijkt The Super Mario Bros. Movie nu al een succes. Op Rotten Tomatoes haalt de film slechts een score van 56 procent bij de critici, maar van het publiek krijgt die dan weer een hoge score van 96 procent. Ondertussen zou er ook al interesse zijn voor een sequel.

Dat succes weerspiegelt zich niet enkel aan de kassa, maar ook bij de populariteit van Peaches. In deze powerballad bezingt Jack Black als de boosaardige Bowser zijn liefde voor Princess Peach (Anya Taylor Joy). Enkele dagen na de release van The Super Mario Bros. Movie kreeg Peaches ook een videoclip. Daarin zien we Bowser achter een piano zitten terwijl er ook beelden van Peach passeren. De video is ondertussen al meer dan 7 miljoen keer bekeken.

Oscar?

Omdat Peaches een origineel lied is dat speciaal voor de film The Super Mario Bros. Movie gemaakt is, komt het ook meteen in aanmerking voor de Oscar voor Beste Originele Song. Of het echt zover komt, valt wel nog af te wachten. Met onder andere Lin-Manuel Miranda (The Little Mermaid), Dua Lipa (Barbie en/of Argylle), Bruce Springsteen (She Came To Me) en mogelijk ook nog Paul McCartney en Lady Gaga (High in the Clouds) belooft het een hoogstaand jaar te worden voor deze categorie.

Kijk en luister hier naar Peaches van Bowser:

Meer
Lees meer...