‘The Little Mermaid’ past lyrics van twee bekende songs uit originele film aan

De teksten van de bekende nummers Kiss the Girl en Poor Unfortunate Souls uit de film The Little Mermaid zich lichtjes aangepast voor de live-actionremake van deze Disney-klassieker. Daarmee voldoen de songs aan moderne gevoeligheden, volgens songwriter Alan Menken.

Er wordt al zeer lang uitgekeken naar de live action-remake van The Little Mermaid. De opnames daarvan zitten er – ondanks vertragingen door de coronacrisis – namelijk al meer dan anderhalf jaar op, maar de post-productie neemt veel tijd in beslag. Disney deelde de afgelopen tijd al een eerste teaser van Halle Bailey als Ariel en later ook een poster van The Little Mermaid.

In februari volgde er dan een nieuwe promospot waarin we voor het eerst Ursula te horen kregen. En vorige maand kreeg The Little Mermaid dan eindelijk zijn langverwachte eerste volledige trailer.

Soundtrack

Het was eerder al bekend dat in de remake van The Little Mermaid heel wat bekende songs uit de originele film uit 1989 zouden terugkeren. Die nummers werden indertijd geschreven door Alan Menken, samen met Howard Ashman. Die eerste keert nu terug en zal opnieuw de soundtrack verzorgen, deze keer samen met Lin-Manuel Miranda.

Kiss the Girl en Poor Unfortunate Souls

Alan Menken heeft nu in een uitgebreid interview met Vanity Fair meer uitleg gegeven bij die herwerkte soundtrack. Daarin liet hij weten dat de teksten van twee nummers deels aangepast zijn. Het gaat onder andere over Kiss the Girl. Dat nummer speelt op het moment dat Prince Eric wordt aangemoedigd om Ariel te kussen terwijl zij op dat moment geen stem meer heeft. “Mensen zijn erg gevoelig geworden voor het idee dat Prins Eric zichzelf op zou opdringen aan Ariel”, legt Menken uit.

“We hebben ook enkele herzieningen gedaan in Poor Unfortunate Souls omdat sommige oude lyrics jonge meisjes op de een of andere manier het gevoel kunnen geven dat ze niet voor hun beurt moeten spreken. Nochtans manipuleert Ursula duidelijk Ariel om haar stem op te geven”, gaat hij verder. Het gaat hier over het fragment waarbij Ursula zegt dat mensen niet houden van meisjes die kletsen en roddelen.

(Her)bekijk hier de trailer voor The Little Mermaid:

The Little Mermaid verschijnt in de cinema op woensdag 24 mei.

Meer
Lees meer...