Harry Styles wees rol als Prince Eric in ‘The Little Mermaid’ af omdat hij liever duistere rollen wilde spelen

Rob Marshall, de regisseur van The Little Mermaid heeft in een interview met Entertainment Weekly uitgelegd waarom Harry Styles de rol van Prince Eric in de film afsloeg. De zanger was de eerste keuze voor de rol, maar besloot uiteindelijk om hem niet aan te nemen en daar had hij een bijzondere reden voor.

Bijna vier jaar geleden stond de wereld even op z’n kop, want er deden toen geruchten de ronde dat Harry Styles de rol van Prince Eric zou spelen in de live-action remake van The Little Mermaid. Maar niet veel later werden die geruchten de kop ingedrukt toen de makers lieten weten dat Harry de rol had afgewezen. En nu komen we te weten waarom.

“Donkere rollen”

In een interview met Entertainment Weekly laat The Little Mermaid-regisseur Rob Marshall nu weten dat Harry de rol destijds weigerde omdat hij donkerdere filmrollen wilde spelen. “We hebben hem ontmoet. Hij was vriendelijk. Wat een geweldige kerel. Maar op het einde van de dag had hij het gevoel dat hij een ander soort films wilde maken, donkerdere films. En dat is ook waar hij uiteindelijk in belandde.”

Volgens de regisseur heeft het er ook mee te maken dat jonge muzikanten zoals Harry, die hun eerste stapjes zetten in de filmwereld, niet langer enkel gezien willen worden als zangers. “Dat is waarom hij aan het zoeken was naar een rol in een film die geen musical was om zijn horizon te verruimen. Het was een leuk idee om hem te kiezen als Prince Eric, maar uiteindelijk gebeurden dingen altijd met een reden.”

Nadat Harry Styles de rol van Prince Eric afwees, was hij te zien in de films Don’t Worry Darling en My Policeman, waarin hij inderdaad serieuzere rollen speelde. De rol van Prince Eric ging uiteindelijk naar Jonah Hauer-King, die te zien zal zijn naast Halle Bailey (Ariel). Een keuze waar regisseur Rob Marshall heel tevreden mee is. “Ik ben blij dat we twee jonge nieuwe gezichten gecast hebben voor de film.”

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Little Mermaid:

The Little Mermaid verschijnt op woensdag 24 mei in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...