Hartverwarmende reactie zwart meisje op Ariël in ‘The Little Mermaid’ gaat viraal

Dit weekend loste Disney de eerste teaser voor de live-action remake van The Little Mermaid. Daarin krijgen we voor het eerst Halle Bailey te zien als Ariël. En dat lokt een ontroerende reactie uit van een zwart meisje, dat nu zichzelf kan herkennen in haar favoriete zeemeermin.

Disney loste dit weekend heel wat teasers en trailers tijdens de D23-conventie. Een van die teasers was de langverwachte eerste blik op The Little Mermaid, de live-action remake van de gelijknamige Disneyklassieker.

Zwarte Ariël

Al vanaf het moment dat Halle Bailey werd aangekondigd als Ariël kwam er kritiek. Veel mensen vonden dat Ariël wit moest zijn en vonden Halle dus niet de juiste keuze. Maar in de teaser bewijst Halle dat ze gemaakt is voor de rol van de geliefde zeemeermin. In de teaser krijgen we haar namelijk ook al kort te horen en daarbij wordt ook al meteen duidelijk dat ze de perfecte stem heeft, die Ursula maar al te graag zal willen stelen.

Het feit dat Halle Bailey zwart is, verandert niets aan het verhaal van The Little Mermaid. Maar het zorgt er wel voor dat een hele generatie aan jonge meisjes zichzelf nu ook kunnen herkennen in hun favoriete Disneypersonage. Candace deelde zo een video van haar dochtertje die naar de teaser keek. Het meisje is volledig onder de indruk van de onderwaterwereld. Maar wanneer ze Halle ziet als Ariël, haar favoriete zeemeermin, lichten haar ogen volledig op.

Reactie Halle Bailey

Actrice Halle Bailey kreeg de video ook te zien en reageerde geëmotioneerd. “Ik ben net beginnen huilen van dit te zien. Bedankt!”, schreef de actrice bij de tweet die ze deelde. “Ze is zo lief!”

Candace reageerde op haar beurt dan weer op Halle. Daarbij bedankte ze de actrice “om haar dochter te laten zien dat ze alls kan zijn wat ze maar wil”. In de tweet vertelde Candace ook dat haar dochter onlangs haar vader verloor en dat ze haar in maanden niet meer zo gelukkig had gezien.

Bekijk hier nog eens zelf de eerste teaser van The Little Mermaid:

The Little Mermaid zal op 26 mei 2023 in de zalen verschijnen.

Meer
Lees meer...