Acteur Jack Black wil sequel van ‘The Super Mario Bros. Movie’ mét Pedro Pascal

Vanaf vorige week is The Super Mario Bros. Movie te zien in de bioscoop. Daarin is te zien hoe het bekende figuurtje samen met zijn vrienden The Mushroom Kingdom probeert te beschermen tegen Bowser en zijn leger. De rol van Bowser is weggelegd voor acteur Jack Black, die ook al meteen klaar lijkt te zijn voor een vervolg.

De nieuwe verfilming van de populaire game Super Mario Bros. is er. Na de mislukte poging uit 1993 zijn het deze keer Nintendo, Illumination Entertainment – verantwoordelijk voor de Minions-films – en Universal Pictures die de handen in elkaar slaan voor een nieuwe film.

Die doet het in zijn eerste week alvast goed en kent in de Verenigde Staten zelfs al het beste openingsweekend van het jaar. De critici zijn dan weer wel wat minder positief, maar toch lijkt het publiek de film te omarmen. Redenen genoeg dus om er een vervolg aan te breien. En daar lijkt acteur Jack Black, die zijn stem leent aan Bowser, alvast volledig achter te staan.

The Super Mario Bros. Movie

The Super Mario Bros. Movie zal enorm veel op de gelijknamige game lijken. In de trailer zagen we zo hoe Mario zich eerst in allerhande herkenbare decors uit onder andere New Super Mario Bros. U Deluxe beweegt. Daar zien we onze bekende loodgieter samen met Donkey Kong sterk worden door het eten van paddenstoelen en vuurbloemen.

In de film zien we ook een wilde achtervolgingsscène op de bekende racebaan Rainbow Road uit verschillende Mario Kart-games. Het is dus echt een liefdesbrief aan de fans, en dat is ook terug te zien in de reacties. Op Rotten Tomatoes haalt de film slechts een score van 56 procent bij de critici, maar van het publiek krijgt die dan weer een hoge score van 96 procent.

Sequel

Als de producenten dus vooral naar de ontvangst bij het grote publiek blijven kijken, lijkt een sequel mogelijk. En daar is vooral Jack Black, die de stem van Bowser inspreekt, alvast klaar voor te zijn. Al weet hij ook dat de kans bestaat dat hij in een komende film misschien niet de slechterik zal spelen. Daarbij denkt hij wel spontaan aan een andere mogelijkheid: Pedro Pascal (The Mandalorian, The Last of Us) als Wario.

“Ik weet niet of Bowser dan zal terugkeren. Ik heb ook enkele Kung Fu Panda films gedaan en daar kregen ze elke film te maken met een andere slechterik. Dat kan hier ook het geval zijn”, vertelt hij aan Game Spot. “Als er nu nog een grotere slechterik komt, dan zal Bowser misschien uiteindelijk aan de kant van Mario staan. En denk jij daarbij aan wat ik denk? Wario. Pedro Pascal als Wario.” Klinkt alvast als een plan!

(Her)bekijk de trailer van The Super Mario Bros. Movie hier:

Meer
Lees meer...