Geef je lokken een boost dankzij deze 5 tips

Geschreven met branded content van Vichy.

Wist je dat ons kapsel ons meteen een heel nieuwe look kan geven? Het is dan ook belangrijk om onze lokken goed te verzorgen zodat ze er het hele jaar stralend blijven uitzien. Gelukkig zijn er heel wat tips die je kan toepassen om je haar een boost te geven. Tijd om die doffe bos om te toveren tot glanzende lokken dus!

Hydratatie

Net zoals je lichaam hydratatie nodig heeft om goed te functioneren, hebben je lokken én je hoofdhuid ook vocht nodig om gezond te blijven. Een hoofdhuid in slechte conditie kan immers leiden tot haar dat dunner wordt en zelfs haaruitval. Haarroos is een veelvoorkomend probleem bij mannen en vrouwen. Misschien ben jij ook bekend met die witte schilfertjes die zichtbaar zijn op de hoofdhuid, zeker bij donker haar. Heb je in lichte mate last van haarroos, dan kan een goede antiroos shampoo dit probleem verhelpen. Bij matige tot ernstige roosvorming op de hoofdhuid raadpleeg je best de dermatoloog voor advies op maat.

Vermijd hitte

Dat hitte schadelijk kan zijn voor ons haar hoeven we je vast niet te vertellen. Toch kunnen we soms niet weerstaan aan die verleidelijke krultang of stijltang. Probeer het gebruik hiervan toch best te minimaliseren en gebruik, indien nodig, altijd een hittebeschermend product voordat je je haar gaat stijlen of krullen. Op die manier bescherm je je lokken tegen beschadiging en behoud je hun natuurlijke glans.

Gezonde voeding voor gezonde lokken

Wat je in je lichaam stopt, heeft invloed op de gezondheid van je haar. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals vitaminen, mineralen en eiwitten, die heel erg belangrijk zijn voor gezond haar. Voedingsmiddelen zoals vis, eieren, noten, groenten en fruit kunnen er allemaal voor zorgen dat je lokken er weer beter uitzien. 

Gebruik de juiste producten 

Er bestaan heel wat verschillende haartypes, dus is het belangrijk dat je de juiste haarverzorgingsproducten kiest voor jouw lokken. Door producten te kiezen die zijn afgestemd op je haartype, kun je zorgen voor optimale hydratatie, voeding en bescherming, waardoor je haar er glanzend, gezond en levendig uitziet. Doe je dat niet, dan kan dat leiden tot irritatie, uitdroging, vet haar of broosheid. Heb je bijvoorbeeld last van een gevoelige hoofdhuid? Kies dan voor de DECROS TECHNIQUE ANTI-ROOS – SHAMPOO – GEVOELIGE HOOFDHUID, die geeft je lokken én hoofdhuid precies wat ze nodig hebben. 

Wees voorzichtig bij het borstelen

Trek nooit hard aan je haar bij het borstelen, vooral niet als het nat is, omdat nat haar kwetsbaarder is voor beschadiging. Gebruik een borstel met zachte haren of een grove kam en begin onderaan te borstelen, werk langzaam omhoog naar de wortels. Dit helpt klitten te voorkomen en zorgt ervoor dat je haren niet breken. 

Meer
Lees meer...