Geen Johan Boskamp in ‘De Slimste Mens’, maar VIER heeft al een (teleurstellende) vervanger klaar

Geen Johan Boskamp in ‘De Slimste Mens’, maar VIER heeft al een (teleurstellende) vervanger klaar

Voetbalanalist Johan Boskamp was een van de opvallendste kandidaten voor het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, maar die moet nu dus verstek laten gaan. Boskamp werd onlangs nog met spoed geopereerd aan z’n hart. VIER verliest zo een van de smaakmakers voor z’n nieuwe seizoen en moest in allerijl op zoek naar een vervanger. En daarvoor moest presentator Erik Van Looy niet zo ver zoeken: hij belde een collega op en die hapte meteen toe.

VIER kondigde Johan Boskamp al een hele tijd geleden aan voor het aankomende seizoen van hun kijkcijferkanon De Slimste Mens ter Wereld. Afgelopen week volgde echter het nieuws van de spoedoperatie, die succesvol verliep maar wel roet in het eten gooide. De voetbalanalist werd zondag 24 september onwel en werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar werd een bloedklonter vastgesteld. Boskamp moest meteen onder het mes. De klonter werd verwijderd en er werd een stent gestoken. Alles verliep prima en hij mocht de dag daarop al naar huis.

Collega-regisseur

De operatie weerhoudt Boskamp er nu dus wel van om deel te nemen aan het VIER-programma. De 68-jarige Boskamp zou al deelnemen aan de eerste aflevering, maar hij moet nu dus verstek laten. Lang heeft presentator Erik Van Looy echter niet naar een vervanger moeten zoeken. Van Looy zocht het ook niet zo ver. Hij belde een collega-regisseur op en die hapte meteen toe. Johan Boskamp zal vervangen worden door … Dominique Deruddere.

“Ik wou hem al langer in de quiz, maar hij woont in de VS en de agenda’s waren steeds de boosdoener”, legt Van Looy uit. “Deruddere heeft een brede algemene kennis, maar de typische weetjes uit eigen land zullen toch wat moeilijker liggen.” Deruddere werd in ons land vooral bekend door zijn langspeelfilm Iedereen Beroemd!.

Gesponsorde artikelen