Geflopt in The Band, geslaagd in The Voice: 3 hoogtepunten die je niet mocht missen

Geflopt in The Band, geslaagd in The Voice: 3 hoogtepunten die je niet mocht missen

Na drie weken waarin het verschroeiend hard ging en het niveau bijzonder hoog lag, heeft The Voice in de vierde auditieronde wat gas teruggenomen. De zangprestaties waren goed, maar we zijn geen enkele keer van onze stoel geblazen. Ook de coaches drukten minder dan gewoonlijk, ook al omdat de meeste teams stilaan vorm beginnen krijgen. Toch waren er twee herkansingen die allebei heel geslaagd waren. Deze drie momenten waren voor ons de hoogtepunten.

1. Als het niet in The Band lukt, dan wel in The Voice

The Band was niet meteen de meest succesvolle talentenjacht van de voorbije jaren. De kijkcijfers vielen tegen en van die jongensgroep horen we ook niet veel meer. Dan hoef je je niet te schamen als je het daar niet gehaald hebt. De 18-jarige Sitse heeft sinds dat programma muziek- en zangles genomen. En dat heeft echt z’n vruchten afgeworpen. Met enkel z’n gitaar brengt hij een nummer van John Mayer. Behalve Alex Callier, die vermoedelijk voelt dat zijn team bijna vol zit, drukte iedereen af.

Vooral Bart Peeters heeft bijzonder veel respect voor de prestatie van Sitse. “Je kan gitaar spelen zoals John Mayer, maar ik vind dat je beter zingt.” Dat gaat echter een stapje te ver voor de andere coaches. “Dat zijn verkooppraatjes”, zegt Natalia. “Oké, als gitarist kan je er nog niet tegenop”, geeft Bart toe. “Dat zegt hij nu om te stabiliseren”, antwoordt de Kempense zangeres. Maar op dat moment was Sitse al gevallen voor Bart, en zo gaat die met één van de weinige echte toppers van deze show lopen.

2. Vorig jaar een ongelukje, maar de herkansing maakt alles goed

In de vorige editie van The Voice Van Vlaanderen zag Josephine geen enkele coach draaien. Nochtans was Bent Van Looy dat wel van plan, maar hij werd verrast door het abrupte einde van haar nummer, zodat hij niet op tijd was om te drukken. Met die uitleg was Josephine natuurlijk niks, maar het overtuigde haar wel om het nog een keer te proberen. Deze keer kiest ze voor Frans, met Soulman van Ben L’Oncle Soul. Geen ongelukjes ditmaal, want alle coaches draaien meteen.

Wanneer ze vertelt over het debacle met Bent ruikt Alex Callier zijn kans. Hij is immers de vervanger van Bent Van Looy, en hij heeft wel meteen op de knop gedrukt. Als dan nog eens blijkt dat Geike Arnaert, ex-zangeres van Hooverphonic, haar mentor was, dan moet ze toch voor Alex kiezen? En zo gebeurt het ook.

3. Een jonge kerel met een oude stem

Het meest verrassende optreden van deze week kwam van Sebastiaan. Hij is pas 23 jaar, maar zingt I’m A Man Of Constant Sorrow van Mumford & Sons met de stem van een doorleefde zanger. En dat is in dit geval als een compliment op te vatten. Niet moeilijk dat alle coaches meteen draaien, na amper twee woorden al. Niemand heeft zo’n zanger al in z’n team, dus er zou om Sebastiaan gevochten worden.

Iedereen heeft zo z’n eigen manier om de muzikale duizendpoot op het podium – hij speelt tal van instrumenten – te overtuigen. Koen doet dat door meteen kritisch te zijn en hem op z’n werkpunten te wijzen, zoals een goede coach dat moet doen. Een trucje dat Koen ieder seizoen wel een paar keer toepast, maar dat in deze editie nog niet succesvol bleek. Bart blaast dan weer op de loftrompet en geeft toe dat hij zelfs jaloers is op de stem van Sebastiaan. Dat bleek voldoende en zo gaat Bart ook met dit talent lopen.

Enkele cijfers:

  • Bart Peeters heeft eindelijk eens aflevering gewonnen. Hij haalde liefst vier nieuwe teamleden binnen en heeft nu net als Alex Callier met negen artiesten toch weer het grootste team. Alex deed het rustiger aan en haalde er twee binnen. Koen Wauters en Natalia waren de verliezers en moesten met slechts één nieuw teamlid tevreden zijn. Al kan dat ook wel aan het iets minder hoge niveau van deze aflevering liggen.
  • Bart was als vanouds ook de actiefste drukker. Hij probeerde vijf keer en was dus in 80 procent van z’n pogingen succesvol. Alex drukte drie keer en scoort zo 66 procent. Natalia drukte vijf keer (20 procent) en Koen vier keer (25 procent).
  • In totaal zijn Koen en Natalia nog steeds de actiefste drukkers (22 keer), en Bart volgt met 21 pogingen. Alex doet het indrukwekkend goed: voor zijn 9 teamleden moest hij maar 17 keer afdrukken.
  • Ook volgende week zullen de coaches waarschijnlijk streng zijn voor ze beslissen om te drukken. Alex Callier en Bart Peeters hebben nog maar drie plaatsen voor twee auditieronden. En zo zit Bart na een rustige start eigenlijk toch nog in hetzelfde schuitje als vorig jaar. Koen deed het deze week al rustig aan en zit op schema: hij mag er nog vier aan zijn team toevoegen. Natalia heeft het meeste werk, want voor haar kiezen de deelnemers het minst. In Team Natalia zijn nog vijf plaatsen vrij.

TEAM KOEN

Amber – Tom – Bonni – Magalie – Tomi – Jeremy – Ellen – Astrid

TEAM ALEX

Louis – Dieter – Cézanne – Luka – Cherine – Anouchka – Melanie – Luca – Josephine

TEAM NATALIA

Bert – Jolyne – Xavier – Sima – Nelson – Monika – Kalina

TEAM BART

Nabil – Dries – Robin – Anna – Yoeri – Sebastiaan – Lynn – Guillaume – Sitse

Gesponsorde artikelen