Gerucht: “Nederland doet gewoon mee aan Eurovisiesongfestival en kiest weer voor Joost Klein”

Nederland lijkt een beslissing te hebben genomen over zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2025. Volgens de Nederlandse krant Het Parool is die deelname zo goed als zeker. Joost Klein zou zelfs favoriet zijn om opnieuw te mogen gaan.

De deadline om te beslissen over een deelname aan het Eurovisiesongfestival voor landen lag dit jaar eigenlijk op 15 september. Door de bijzondere situatie kreeg Nederland uitzonderlijk uitstel tot 1 november.

Die bijzondere situatie gaat natuurlijk over de uitsluiting van de Nederlandse inzending Joost Klein in mei van dit jaar. Vlak voor de juryfinale besloot de EBU, organisator van het Eurovisiesongfestival, hem toen namelijk te schorsen. Later bleek de zanger “een agressief gebaar” te hebben gemaakt naar een fotografe die hem na de halve finale ongevraagd bleef filmen. Uiteindelijk zou Joost Klein niet mogen meedoen aan de grote finale op zaterdag. Ondertussen is de zaak rond het incident geklasseerd zonder gevolgen.

Opnieuw Joost Klein?

Maar nu zijn de laatste plooien tussen de Nederlandse delegatie – met voorop AVROTROS – en de EBU zo goed als gladgestreken. Er zouden voldoende zaken zijn toegezegd waardoor Nederland er ook in 2025 zal bijzijn. Zo zal de EBU extra toezien op de veiligheid van de deelnemers. Ook komt er backstage meer privacy.

Omdat Nederland pas zo laat beslist over zijn deelname kan het geen uitgebreide (interne) selectie meer houden. De simpele optie lijkt daarbij om de populaire Joost Klein een nieuwe kans te geven. “Desalniettemin leven er bij de Nederlandse omroep nog altijd zorgen over het onvoorspelbare gedrag van Klein. Als de zanger werkelijk opnieuw naar het Eurovisiecircus wil, zal hij moeten beloven zich dit keer als een modelprof op te stellen”, schrijft de Nederlandse krant.

Meer
Lees meer...