Gevangenis krijgt bananen cadeau, maar het blijkt 15 miljoen euro aan cocaïne te zijn

Gevangenis krijgt bananen cadeau, maar het blijkt 15 miljoen euro aan cocaïne te zijn

Een gevangenis in Texas kreeg 45 dozen met bananen cadeau, maar zoals dat al eens gaat met cadeautjes aan gevangenissen, waren het geen echte bananen. Wel kreeg de gevangenis 540 pakjes cocaïne, goed voor een straatwaarde van 17,82 miljoen dollar of 15 miljoen euro. 

Sometimes life gives you lemons. Sometimes, it gives you bananas. And sometimes, it gives you something you’d never expect.” Met die woorden maakte de Texas Department of Criminal Justice hun laatste drugsvondst bekend, want het is wel een heel bijzondere.

45 dozen met “bananen”

De gevangenis in Texas kreeg twee paletten met bananen cadeau. Het ging in totaal om 45 dozen vol bananen, die “te rijp waren om nog te verkopen”. Maar twee bewakers vonden het toch een beetje verdacht en ontdekten dat een van de dozen “anders voelde dan de rest”. Ze namen een kijkje in de doos en ontdekten dat onder de bananen pakketjes verstopt zaten die gevuld waren met wit poeder.

Ze beslisten om de autoriteiten te contacteren en die kwamen snel ter plaatse om de dozen verder te onderzoeken. In totaal vonden ze 540 pakketjes met cocaïne, goed voor een straatwaarde van maar liefst 17,82 miljoen dollar (15,14 miljoen euro).

Het was een goede poging, maar de volgende keer misschien iets subtieler tewerk gaan, meneren de drugsdealers. Want “hier zijn 45 dozen met overrijpe bananen” is misschien toch wat doorzichtig.

Bekijk hier de bijzondere bananen:

Gesponsorde artikelen