Nieuwe skincaretrend ‘slugging’ neemt TikTok over

TikTok is momenteel in de ban van een nieuwe trend uit de wereld van skincare: slugging. Geen paniek, de trend heeft niets te maken met slakken. Het is een manier om je huid tijdens je slaap extra te beschermen en je vaste skincareroutine beter te doen werken.

Op TikTok kan je al lang heel wat meer vinden dan enkel dansjes. De nieuwste trend op de app is er zo eentje rond skincare.

Slugging

Slugging vindt z’n oorsprong in Zuid-Korea, een land dat bekendstaat om z’n skincare. Bij slugging breng je na je volledige skincareroutine ’s avonds een extra dun laagje vaseline aan. Die laat je er dan de hele nacht opzitten.

De extra laag kan niet geabsorbeerd worden door de huid, omdat de moleculen te groot zijn. Daarom blijft de laag op de huid liggen en vormt het zo een barrière, waardoor het vocht van je normale skincare beter kan inwerken. Daarnaast zorgt de laag er ook voor dat er geen stoffen van buitenaf kunnen binnendringen.

Niet voor iedereen

Dermatologe Divya Shokeen deelde een TikTok waarin ze de methode in detail uitlegt. Daarbij benadrukt ze het belang van een serum en een moisturizer onder de “slugging-laag”. Ze raadt ook aan om petroleumzalf uit een tube te gebruiken en niet uit een potje. Door een potje te gebruiken, loop je namelijk het risico dat bacteriën van je handen in de zalf terechtkomen. Verder geeft ze ook de tip om de zalf 20 tot 30 minuten voor je gaat slapen aan te brengen, zodat het niet superplakkerig meer is wanneer je in bed kruipt.

In de comments legt Shokeen uit dat slugging niet voor iedereen is. Zo is het perfect voor mensen met een droge huid, die al het vocht van skincareproducten dus goed kan gebruiken. Maar het is minder geschikt voor wie last heeft van acne. Het kan namelijk vuil en olie vasthouden onder de barrière.

@drshoskin #dermatologistguide to #slugging correctly #skincare #skincare101 #pmskincare ♬ The Office – The Hyphenate

Video’s met de hashtag #slugging werden op TikTok al meer dan 120 miljoen keer bekeken.

@therealfaithallison Reply to @dayzzz98 it has also decreased my redness GREATLY #slugging #bagbalm #skincareroutine #skincare ♬ original sound – faith ?
@abbikuy The girls that get it, get it #slugging #aquaphor #skintok #hairtok #heatlesscurls #curls #thegirlsthatgetitgetit #iykyk ♬ original sound – Makenzie Wilburn
@ctabone #greenscreen #skincare #nighttimeskincare #sluggingwithvaseline #slugging #skincarehacks #salicylicacid #foryou #fyp #foryoupage ♬ original sound – Product Test By Celeste
@magnoliafit Reply to @hhannahkayy turns out I’m not a fraud, the skin is just that bomb ? #aquaphor #slugging #hydrateyourskin ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依
Meer
Lees meer...