Dit waren de populairste TikToks van 2021

Het einde van het jaar is in zicht en da’s traditioneel de tijd van de lijstjes. Ook TikTok maakte dit jaar opnieuw een lijst met de populairste video’s van het afgelopen jaar. Dit zijn de video’s die dit jaar het vaakst op onze For You-pages verschenen.

TikTok, dat we ondertussen wel de populairste app van het moment mogen noemen, heeft z’n toppers van het jaar prijsgegeven. Het gaat daarbij om de video’s die volgens TikTok “de grootste momenten van het jaar gecreëerd hebben”. Daarmee bedoelen ze dus niet noodzakelijk de video’s met het meeste views of likes, maar wel degene die de grootste impact maakten op TikTok omdat ze bijvoorbeeld een trend op gang trokken.

5. @a.z.yxBRB, changing my PFP

@a.z.yx

i almost fell from my chair from laughing

♬ double take – dhruv

Op de vijfde plaats staat BRB, changing my PFP. Het gaat om een video van TikTokker Anselm (@a.z.yx), die deelnam aan de trend waarbij een filter stills nam van willekeurige momenten in een video. Bij Anselm ging het daarbij niet helemaal zoals gepland en valt hij na het nemen van enkele bedenkelijke foto’s bijna van z’n stoel. Fun fact: tot op heden is een van de foto’s uit de video ook echt de profielfoto (PFP) van @a.z.yx.

  • Aantal views: 7,8 miljoen
  • Aantal likes: 1,1 miljoen
  • Aantal comments: 6.701

4. @cunhalucass – A casual trip to the aquarium

@cunhalucass

hoje eu fui no aquário de São Paulo, e olha no que deu #comédia #foryou #animais #peixe #sp #turismo

♬ som original – Lucas Cunha

Op de vierde plaats staat een video van de Braziliaanse TikTokker Lucas Cunha (@cunhalucass). Hij maakte een heel beknopte, maar eigenlijk toch uitgebreide samenvatting van zijn bezoek aan het aquarium van São Paulo. Daarbij had hij aandacht voor alles: van de vissen tot de brandblussers.

  • Aantal views: 6,8 miljoen
  • Aantal likes: 1,3 miljoen
  • Aantal comments: 32.900

3. @youneszarou – A tasty take on photography

@youneszarou

What’s your favourite fruit? #yzfamily #tutorial #fürdich #fyp

♬ Yummy – Justin Bieber

De eerste echt virale TikTok in dit lijstje is die van de Duitser Younes Zarou. Hij deelde de behind the scenes van een fotoshoot in het zwembad, die maar liefst 238,8 miljoen keer bekeken werd. Daarnaast kreeg hij 10,5 miljoen likes.

  • Aantal views: 238,8 miljoen
  • Aantal likes: 10,5 miljoen
  • Aantal comments: 25.600

2. @nathanevanss – There once was a man … The Sea Shanty heard around the world

@nathanevanss

The Wellerman. #seashanty #sea #shanty #viral #singing #acoustic #pirate #new #original #fyp #foryou #foryoupage #singer #scottishsinger #scottish

♬ Wellerman – Sea Shanty – Nathan Evans

De video van Nathan Evans (@nathanevanss) heb je misschien nog niet gezien, maar het nummer dat hij zingt, ken je ongetwijfeld. Het geluid uit zijn video groeide uit tot een hype. Dat geluid werd gebruikt in meer dan 63.000 video’s.

  • Aantal views: 18,9 miljoen
  • Aantal likes: 2,4 miljoen
  • Aantal comments: 34.000

1. @totouchanemu – Dancing with a drone made us stay for this one

@totouchanemu

I may not have @maxtaylorlifts dumpy but I do have a drone.

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Op de eerste plaats staat de video van @totouchanemu. Hij zette met z’n video misschien wel de hype van het jaar in gang. In de video doet hij een heel eenvoudig dansje op het nummer STAY van The Kid LAROI & Justin Bieber. Maar de magie van de video is hoe hij gefilmd is. Dat gebeurde namelijk met een drone die rond hem vloog. Veel mensen deden het hem na (waaronder zelfs Dr. Phil) en zorgden er zo mee voor dat het nummer uitgroeide tot een gigantische hit.

  • Aantal views: 314 miljoen
  • Aantal likes: 43,9 miljoen
  • Aantal comments: 312.400
Meer
Lees meer...