Gillian Anderson gaat Margaret Thatcher spelen in ‘The Crown’

De Britse reeks ‘The Crown’ is er alweer in geslaagd om een indrukwekkende naam aan de cast toe te voegen. Gillian Anderson, bekend van haar rollen in ‘The X-Files’, ‘The Fall’ en recent nog ‘Sex Education’ op Netflix zal in de reeks Margaret Thatcher spelen. 

The Crown kan al enkele jaren rekenen op een absolute sterrencast. In de reeks, waar Olivia Colman (bekend van Broadchurch) vanaf seizoen drie in de huid van de Queen kruipt, zal niemand minder dan Gillian Anderson de rol van Margaret Thatcher voor haar rekening nemen.

Gillian Anderson

Gillian Anderson is vooral bekend voor haar rol als Dana Scully in The X-Files. Maar je kan haar ook kennen uit The Fall, Hannibal of American Gods. Sinds kort is ze ook te zien als Jean Milburn in Sex Education op Netflix. Daar speelt ze een seksuologe die haar zoon de kneepjes van het seksvak probeert te leren.

Voor haar rol in The X-Files kreeg Gillian Anderson al een Golden Globe en een Emmy Award, maar ze viel ook in de prijzen voor haar rol als Dr. Bedelia Du Maurier in Hannibal. Nu zal ze dus ook te zien zijn in het vierde seizoen van The Crown. Voorlopig wordt er verwacht dat ze in twee aflevering zal meedoen als Britse eerste minister Margaret Thatcher. En we moeten het toegeven, als er iemand is die de rol van ‘The Iron Lady’ aankan, dan is het wel Gillian Anderson. Iets om naar uit te kijken!

Onze top 50 met de beste reeksen op Netflix vind je hier.

Meer
Lees meer...