Gitarist Cannibal Corpse opgepakt wegens inbreken en geweld tegen politie terwijl zijn huis in brand stond

Gitarist Cannibal Corpse opgepakt wegens inbreken en geweld tegen politie terwijl zijn huis in brand stond

Cannibal Corpse heeft gereageerd op de arrestatie van hun gitarist Pat O’Brien. Die moest de cel in omdat hij aan het inbreken was en een politieagent sloeg terwijl zijn huis in brand stond.

Pat O’Brien verzorgt al sinds 1997 de gitaarpartijen voor de baanbrekende, Amerikaanse death metalband Cannibal Corpse. Ze werden wereldberoemd met platen zoals ‘Butchered at Birth’, ‘Tomb of the Mutilated’, ‘The Bleeding’ en ‘Vile’ en zingen over kannibalisme, zombies, moord en martelingen.

(Dit zijn de 20 beste metalplaten van 2017.)

Borg van 50.000 dollar

O’Brien is nog maar pas de cel uit op een borg van 50.000 dollar (43.800 euro) nadat hij gepakt was wegens inbreken en het verwonden van een politieagent.

(Dit waren de 25 beste concerten op Graspop 2018.)

Zo’n honderd vuurwapens

Op dat moment stond zijn huis ook in brand, waar de autoriteiten een enorme hoeveelheid wapens vonden, waaronder 50 hagelgeweren, 20 semiautomatische geweren, twee uzi-pistoolmitrailleurs, 20 handvuurwapen en twee vlammenwerpers. Er werden ook duizenden kogels en niet-vuurwapens aangetroffen.

(Lees hier ons interview met Brides of Lucifer op Alcatraz 2018.)

“Pat zoekt hulp”

Cannibal Corpse reageert nu voor het eerst op het voorval via Facebook. Ze blijven achter hun bandmakker staan. “Als een band en als personen willen we allemaal niets dan het beste voor onze broeder en partner, Pat”, is er te lezen. “We kunnen verder geen informatie geven over het incident. We wilden iedereen laten weten dat Pat momenteel geholpen wordt. Hij is dankbaar voor de liefde en steun van Cannibal Corpse-fans over de hele wereld.”

(Lees hier ons interview met DevilDriver op Alcatraz 2018.)

“Pat zit momenteel bij zijn familie en vrienden. Hij kijkt ernaar uit om op een bepaald moment gezond terug te kunnen keren. Alle geplande optredens van Cannibal Corpse zullen gewoon doorgaan.”

(Lees hier ons interview met Municipal Waste op Alcatraz 2018.)

Volgende shows

Wie O’Brien tijdens de volgende concerten van Cannibal Corpse zal vervangen, is nog niet geweten. De band zal ook support spelen op de afscheidstour van Slayer, die ook langs België passeert.

Volgens sommigen kampte O’Brien met een drugsprobleem, maar dat nieuws werd nergens officieel bevestigd.

(Lees hier ons interview met Crisix op Alcatraz 2018.)

De Facebookpost van Cannibal Corpse:

(Afgelopen zomer stond Cannibal Corpse nog op Alcatraz. Check hier de 20 beste concerten op Alcatraz 2018.)

Gesponsorde artikelen