‘Gladiator II’ krijgt eerste, spectaculaire trailer

Gladiator is bijna terug! De succesvolle film uit 2000 krijgt 24 jaar na datum eindelijk een sequel en Gladiator II heeft nu een eerste trailer gekregen. Daarin zien we vooral Paul Mescal, Pedro Pascal en Denzel Washington aan het werk.

In mei 2000 bracht Ridley Scott het fantastische Gladiator uit. De film was dat jaar niet alleen de tweede meest succesvolle film aan de box office, hij kreeg ook twaalf Oscarnominaties en wist er daarvan vijf te verzilveren. Bovendien zorgde Gladiator ervoor dat regisseur Ridley Scott opnieuw aan de top stond en lanceerde de internationale acteercarrière van zowel Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius) als Joaquin Phoenix (Commodus).

Nu, 24 jaar later, waagt de ondertussen 86-jarige regisseur Ridley Scott zich eindelijk aan een vervolg. Begin dit jaar kwam dan het nieuws dat de opnames van Gladiator II zijn afgerond. Recent kregen we zelfs al de eerste foto’s te zien. Dinsdag volgde dan het nieuws dat we deze week de eerste trailer mogen verwachten, en die is er nu dus ook.

Wraak van Lucius

Dankzij de trailer van Gladiator II weten we ook al enigszins hoe het verhaal in elkaar zit. De nieuwe film speelt zich af rond het jaar 210, zo’n 30 jaar na de originele film. Commodus is ondertussen al lang dood. Aan de macht zijn de medekeizers Caracalla en Geta. Deze rollen worden gespeeld door respectievelijk Joseph Quinn (Stranger Things) en Fred Hechinger (The White Lotus).

De Maximus Decimus Meridius van dienst is Lucius. Hij is het kleine neefje van keizer Commodus dat ook meespeelt in de eerste film en dat je in het begin van de trailer ziet. De volwassen Lucius wordt gespeeld door Paul Mescal (Aftersun). Lucius leeft in het begin van Gladiator II met zijn vrouw in Numidië, het huidige Algerije. Die streek wordt echter binnengevallen door Marcus Acacius, gespeeld door Pedro Pascal (The Last of Us). Zo wordt Lucius een slaaf, die moet vechten als gladiator voor de slavendrijver Macrinus, gespeeld door Denzel Washington (Training Day). Op die manier zal hij kunnen proberen wraak nemen voor wat hem aangedaan is.

Terugkerende rollen

Naast de hierboven genoemde nieuwkomers keren ook enkele personages uit de originele film terug. Zo kruipt Connie Nielsen (Wonder Woman) opnieuw in de huid van Lucilla. Zij is de moeder van Lucius, maar zal haar zoon niet meteen erkennen in de arena. Derek Jacobi (I, Claudius) speelt opnieuw senator Gracchus, een tegenstander van de keizers.

Daarnast zijn ook onder andere Tim McInnerny (Blackadder), Alexander Karim (The Wheel of Time), Lior Raz (Fauda), Peter Mensah (Spartacus), Matt Lucas (Little Britain), Rory McCann (Game of Thrones) en May Calamawy (Moon Knight) te zien. David Scarpa (All the Money in the World) verzorgde het scenario.

Bekijk hier de trailer van Gladiator II:

Gladiator II verschijnt woensdag 13 november in de cinema.

Meer
Lees meer...