Opnames ‘Gladiator 2’ met onder andere Paul Mescal en Denzel Washington afgerond

Het vervolg op Gladiator komt alsmaar dichterbij. De opnames voor de sequel begonnen enkele maanden geleden en zijn nu ook eindelijk afgerond. Dat laat acteur Paul Mescal weten. Wanneer de film precies zal verschijnen, valt nog af te wachten.

Een van de meest veelbelovende namen in Hollywood op dit moment is die van Paul Mescal. Zijn carrière begon in 2020 in de bekroonde reeks Normal People en vervolgens was hij ook te zien in Aftersun, waarvoor hij zelfs een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Op Prime Video is hij dan weer naast actrice Saoirse Ronan te bewonderen in de sciencefictionthriller Foe.

Binnenkort is Mescal dan weer te zien in Gladiator 2 naast onder andere Pedro Pascal, van wie hij grote fan is, en Denzel Washington. Die film lijkt er nu ook echt aan te komen, want de opnames zijn ondertussen afgerond.

Gladiator 2

In mei 2000 bracht Ridley Scott het fantastische Gladiator uit. De film was niet alleen de tweede meest succesvolle film aan de box-office, hij kreeg ook twaalf Oscarnominaties en wist er daarvan vijf te verzilveren. De voorbije twintig jaar was er al enkele keren sprake van een vervolg, maar toch was het tot nu wachten op goed nieuws.

Enige tijd terug wist filmstudio Paramount eindelijk regisseur Ridley Scott, die ondertussen 85 jaar is, toch te strikken voor een vervolg. Gladiator 2 vertelt het verhaal van Lucius Verus (Paul Mescal), de neef van Commodus en zoon van Lucilla. Commodus was in de eerste film te zien en werd gespeeld door Joaquin Phoenix. Lucilla werd dan weer gespeeld door Connie Nielsen, die ook deze keer zal terugkeren.

Einde opnames

De voorbije maanden stonden heel wat bekende acteurs samen op de set van Gladiator 2. Die opnames vonden plaats in Marokko en Malta en zijn ondertussen afgerond. Dat meldt acteur Paul Mescal op Instagram met een selfie van hem en regisseur Ridley Scott.

De afronding van de opnames is goed nieuws, aangezien die opnames eerder al waren vertraagd door de stakingen in Hollywood. Wanneer de film precies te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...