‘Gladiator 2’ krijgt eerste beelden met onder andere Paul Mescal en Pedro Pascal

Het aftellen naar de release van Gladiator 2 is begonnen. Paramount Pictures deelde namelijk zojuist de eerste beelden. Daarop zien we onder andere Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington, Connie Nielsen en nog veel meer.

In mei 2000 bracht Ridley Scott het fantastische Gladiator uit. De film was dat jaar niet alleen de tweede meest succesvolle film aan de box office, hij kreeg ook twaalf Oscarnominaties en wist er daarvan vijf te verzilveren. Bovendien zorgde Gladiator ervoor dat regisseur Ridley Scott opnieuw aan de top stond en lanceerde de internationale acteercarrière van zowel Russell Crowe (Maximus Decimus Meridius) als Joaquin Phoenix (Commodus).

Ondanks dat succes moesten we heel lang wachten op een vervolg. De ondertussen 86-jarige Ridley Scott heeft recent dan eindelijk toch dat project aangepakt. David Scarpa (All the Money in the World) verzorgde het scenario, terwijl heel wat grote namen aangetrokken werden. Begin dit jaar kwam dan het nieuws dat de opnames van Gladiator 2 zijn afgerond. De release van de film is gepland voor november 2024.

Vandaag deelde het officieel X-account van Gladiator een kort filmpje met daarboven de tekst “De ene legende eindigt, de andere begint”. De video zelf is een fragment uit de eerste film, waardoor we hier nog geen nieuwe beelden te zien zijn.

Indrukwekkende cast

Die beelden van Gladiator 2 zijn er ondertussen wel. Vanity Fair kreeg die namelijk exclusief bij een uitgebreid artikel over de film. Het gaat om een hele reeks veelbelovende actiebeelden. Zo zien we onder andere een gevecht tussen Paul Mescal (Lucius) en Pedro Pascal (generaal Acacius). Daarnaast is er ook Denzel Washington als de wapenhandelaar en gladiatoreneigenaar Macrinus.

Er is ook Connie Nielsen, die terugkeert als Lucilla, de moeder van Lucius. Fred Hechinger kruipt dan weer in de huid van de corrupte keizer Caracalla. Joseph Quinn is de te zien als Geta, de broer van Caracalla en voor korte tijd eveneens keizer.

Gladiator 2 verschijnt eind november in de cinema.

Meer
Lees meer...