‘Gladiator II’ krijgt maanden voor release al slechte reviews: Wat is er aan de hand?

Een van de grootste releases van dit najaar wordt sowieso Gladiator II. De film is een vervolg op de kaskraker uit 2000 en vertelt het verhaal van Lucius (Paul Mescal). Een week geleden verscheen de eerste trailer en hoewel die heel wat indrukwekkende beelden bevat, zijn fans het met één ding niet eens: de muziekkeuze.

Slechte reviews nog voor de film uitkomt? Het gebeurt zelden. Toch krijgt de nieuwste film van regisseur Ridley Scott er al mee te maken. Fans zijn namelijk niet te spreken over de muziekkeuze in de nieuwe Gladiator-film die op 22 november uitkomt. Om hun ongenoegen te uiten laten ze nu al slechte reviews achter.

Gladiator II

De film is een sequel op de iconische film van Ridley Scott uit 2000. Het verhaal draait rond Lucius (Paul Mescal), die in de eerste film al als kindje te zien was. Lucius is de neef van Commodus en de zoon van Lucilla. Nadat hij gevangen wordt genomen als slaaf, wil hij wraak gaan nemen op het regime dat ondertussen onder leiding staat van twee onervaren keizers.

Naast Mescal zullen ook Denzel Washington (The Equalizer), Connie Nielsen (Gladiator), May Calamawy (Moon Knight), Lior Raz (Fauda), Derek Jacobi (The King’s Speech), Peter Mensah (300), Matt Lucas (Wonka) en Pedro Pascal (The Last of Us) te zien zijn.

Slechte reviews

Op de film is het dus nog vijf maanden wachten, maar op het internet zijn mensen toch al druk bezig met het reviewen. En dat is niet meteen positief. Al sinds de release van de eerste trailer is er namelijk veel kritiek op de muziekkeuze.

In de eerste beelden was zo al No Church In The Wild van Jay Z en Kanye West te horen en enkele dagen later volgde een nieuwe setlist met nog meer hiphopsongs. Iets waar fans van de film niet meteen op zaten te wachten. Zij hoopten stiekem op een terugkeer van Hans Zimmer, maar in de plek krijgen ze dus een soundtrack met heel wat hiphop. Nu laten die fans dus hun ongenoegen blijken in de vorm van slechte reviews.

Bekijk de trailer van Gladiator II hier:

Meer
Lees meer...