Komt er een nieuwe Barbenheimer? ‘Wicked’ en ‘Gladiator 2’ verschijnen op dezelfde dag

Nadat vorig jaar met Barbie en Oppenheimer twee langverwachte films op hetzelfde moment verschenen, kreeg die release de naam Barbenheimer. Ook in 2024 zullen er twee kaskrakers op hetzelfde moment in de bioscoop te zien zijn. Het gaat om de musicalfilm Wicked en het nu al iconische Gladiator 2.

20 november 2024 is een belangrijke dag voor filmliefhebbers. Dan verschijnen de films Wicked met onder andere Ariana Grande en Jonathan Bailey én Gladiator 2 met onder andere Paul Mescal en Pedro Pascal op hetzelfde moment in de zalen. De gedeelde releasedatum zorgt op sociale media alvast voor vergelijkingen met die andere keer dat er twee populaire films op hetzelfde moment verschenen. Wordt Wickediator de nieuwe Barbenheimer?

Wicked

De eerste langverwachte film die op die dag uitkomt, is Wicked. Die film is een soort prequel op het bekende verhaal van The Wizard of Oz en is al jarenlang als musical te zien. Het volgt de vriendschap tussen Elphaba, The Wicked Witch (Cynthia Erivo) en Glinda, The Good Witch (Ariana Grande).

In eerste instantie is Elphaba een gevaar, maar al snel wordt duidelijk dat ze daar zelf niet voor kiest. Naast Erivo en Grande is er ook nog een grote rol weggelegd voor het personage Fiyero (Jonathan Bailey). Zoals dat gaat bij musicalfilms, zal ook deze vol muziek zitten.

Gladiator 2

Aan de andere kant is er op 20 november dus ook de release van Gladiator 2. Daar zal alles veel minder groen en roze zijn. De film is namelijk een sequel op de iconische film van Ridley Scott uit 2000. De nieuwe film draait rond Lucius (Paul Mescal), die in de eerste film al als kindje te zien was. Lucius is de neef van Commodus en de zoon van Lucilla.

Naast Mescal zullen ook Denzel Washington (The Equalizer), Connie Nielsen (Gladiator), May Calamawy (Moon Knight), Lior Raz (Fauda), Derek Jacobi (The King’s Speech), Peter Mensah (300), Matt Lucas (Wonka) en Pedro Pascal (The Last of Us) te zien zijn.

Meer
Lees meer...