Goedele Liekens moet zich op Britse tv verdedigen over seksles: presentator vindt dat ze “kinderen misbruikt”

Goedele Liekens moet zich op Britse tv verdedigen over seksles: presentator vindt dat ze “kinderen misbruikt”

Goedele Liekens is in Vlaanderen een icoon van open over seks praten, maar in Groot-Brittannië heeft ze nog een lange weg te gaan. Toen ze deze week in een ochtendshow verscheen naast een conservatieve radiopresentator, was het kot dan ook te klein. “Dit grenst aan kindermisbruik” zei Ferrari, 

Seksuologe en tv-presentatrice Goedele Liekens staat in Groot-Brittannië gelijk aan een grote mond. In haar programmaSex In Class had ze dan ook heel open gesprekken met tieners over seks, je lijf en relaties, iets wat ze aan de andere kant van de plas blijkbaar niet gewoon zijn. Dus toen Liekens tijdens een ochtendshow een knuffelvulva bovenhaalde, als een voorbeeld van hoe je open met zes- of zevenjarigen kan praten over hun lijf, botste dat nogal met de visie van de aanwezige andere gast.

Kindermisbruik

Radiopresentator Nick Ferrari staat bekend om zijn conservatieve visie, en dat kon niet duidelijker blijken. “Dit soort dingen maakt me bang en kan een jong meisje echt traumatiseren. Ik wil er niet aan denken wat het alternatief is voor een jongen. Dit grenst voor mij aan kindermisbruik.” Liekens zelf liet het niet echt aan haar hart komen.

“Je weet dat kinderen heel nieuwsgierig zijn”, zei de Vlaamse. “Ze spelen dokter of verpleegster. Als ze nieuwsgierig zijn, is het toch beter om hen dit te laten zien dan dat ze zelf op ontdekking zouden gaan. Want dan gaan ze andere, dubieuze bronnen gebruiken.”

Tienerzwangerschappen

Volgens Ferrari zijn “mensen zoals Goedele Liekens de oorzaak zijn van meer tienerzwangerschappen.” Groot-Brittannië heeft, tussen haakjes, één van de hoogste aantallen tienerzwangerschappen in de Europese Unie. Op Twitter stonden de meeste mensen alvast aan de kant van Liekens.

Gesponsorde artikelen