Google blaast oude functie nieuw leven in en die kan slecht zijn voor je privacy

Binennkort kan je op Google Maps je locatie delen met je contacten. Zo iets kan handig zijn als je in de file staat, want dan moet je geen sms’je naar je baas sturen. Toch roept de nieuwe functie ook privacy-vragen op. Want als je de functie vergeet af te zetten, kan iedereen zien waar je bent.

Je locatie delen met je contacten. Nieuw is het niet, maar binnenkort kan het ook in realtime. Google lanceert een ‘nieuwe’ functie: Location Sharing. Eigenlijk is dit gewoon een oude app uit 2009, Latitude, die ze van onder het stof hebben gehaald.

Het is wel handig. Als je in de file staat op weg naar je werk, deel je je locatie met je baas en die ziet dat je er lang over doet. Je hoeft dus geen sms meer te sturen om te zeggen dat je te laat op je werk komt.

Het grootste nadeel is natuurlijk dat je een deel privacy opgeeft. Je stuurt een link naar een contactpersoon. Met die link kan die je locatie volgen. Die link kan die contactpersoon doorsturen naar nog andere mensen met als gevolg dat je gevolgd kan worden door mensen zonder dat je het zelf weet.

De nieuwe functie is al beschikbaar in de Verenigde Staten. Wanneer ze hier uitkomt is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...