Google opent eerste fysieke winkel in New York

Google zal deze zomer zijn eerste fysieke winkel in New York City openen, vlakbij de Apple Store. Daar zal het Amerikaanse technologiebedrijf onder meer Pixel-smartphones, fitnesstrackers en luidsprekers verkopen. 

De Google-winkel kan u binnenkort terugvinden in de buurt Chelsea van Manhattan, nabij de Google campus waar meer dan 11.000 werknemers zijn gevestigd. “Google is al 20 jaar in New York en we zien de winkel als een natuurlijke uitbreiding van onze langdurige betrokkenheid bij de stad”, klinkt het. 

“Klanten zullen een uitgebreide selectie producten van Google kunnen bekijken en kopen, variërend van Pixel-telefoons tot Nest-producten, Fitbit-apparaten tot Pixelbooks en meer”, zegt Google in een blogbericht. “In de hele winkel kunnen bezoekers op verschillende manieren ervaren hoe onze producten en diensten samenwerken.”

Hoewel Google eerder al geëxperimenteerd heeft met pop-upwinkels waar klanten de nieuwste gadgets konden bekijken, blijft het bedrijf voornamelijk beroepdoen op zijn website en andere winkelketens om zijn hardware en diensten te verkopen.

Fysieke verkoop en klantenservice

Met de eerste fysieke winkel in New York treedt Google in de voetsporen van Apple, dat de afgelopen twee decennia miljarden dollars bij elkaar heeft geharkt in zijn vestigingen. Die laatste heeft op dit moment 270 winkels in de Verenigde Staten en nog veel meer over de hele wereld die de verkoop van Apple-producten stimuleren en klantenservice aanbieden.

“Er zullen experts aanwezig zijn om bezoekers te helpen het beste uit hun apparaat te halen, zoals het oplossen van een probleem, het repareren van een gebarsten Pixel-scherm of het helpen met installaties”, aldus Google. “Het maakt niet uit of u al lang een Pixel-gebruiker bent, nieuwsgierig bent naar onze Nest-displays of wilt deelnemen aan een van de how-to workshops die we het hele jaar door aanbieden – ons team zal in staat zijn om u te voorzien van hulp die specifiek en gepersonaliseerd is voor uw behoeften.”

Veiligheid is prioriteit

Door de coronapandemie is de opening van ‘s werelds allereerste Google-winkel niet ideaal. Google benadrukt dat het een prioriteit maakt van de gezondheid en de veiligheid van klanten die de winkel bezoeken. “Mondmaskers, handen wassen en afstand bewaren, zijn verplicht in de Google Store, en we zullen alle ruimtes meerdere keren per dag schoonmaken.”

“Het aantal klanten binnen zal worden beperkt om ervoor te zorgen dat ze zich veilig voelen tijdens hun winkelervaring en er zullen ook eenvoudige afhaalopties beschikbaar zijn”, klinkt het. “We zullen de richtlijnen van de lokale en nationale autoriteiten op de voet blijven volgen om onze gezondheids- en veiligheidsprocedures waar nodig aan te passen.”

(lb)

Lees ook:

Meer
Lees meer...