GoPlay verkrijgt uitzendrechten van UFC voor komende jaren

Leuk nieuws voor de fans van Mixed Martial Arts (MMA). De komende jaren kan je namelijk alle belangrijke evenementen van de UFC, de belangrijkste organisatie in de sport, bekijken via GoPlay. Play Media bereikte daarover namelijk een meerjarige overeenkomst.

De UFC is al jaren de toonaangevende organisatie als het gaat over Mixed Martial Arts. Ondanks grote inspanningen van de PFL, die ook Bellator opslorpten, maken zo goed als alle grote namen nog steeds deel uit van de UFC. En daar zal ook in 2024 geen verandering in komen. Komende zomer krijgen we na drie jaar zelfs eindelijk de comeback van Conor McGregor, de man die de sport groot maakte.

GoPlay

De afgelopen jaren kreeg MMA en dan vooral de UFC ook in België steeds meer fans, en voor hen is er nu goed nieuws. Play Media wist namelijk de uitzendrechten te verwerven. Daardoor zullen er op de website en applicatie GoPlay per jaar meer dan 40 UFC-evenementen gelivestreamd worden. Het gaat de belangrijkste events zoals onder andere alle Fight Nights, alle genummerde events en enkele Europese events. Die laatste zullen ook regelmatig te bekijken zijn op de zender Play6.

Daarnaar kan je op GoPlay ook terecht voor extra content zoals persconferenties, voorbeschouwingen, wegingen en extra shows zoals UFC Countdown en UFC Connected.

UFC-events

Het eerste event dat dankzij de nieuwe deal te bekijken zal zijn op GoPlay is ‘UFC Fight Night: Ankalaev vs. Walker 2’ in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 januari. Daar hoopt de altijd spectaculaire Braziliaan Johnny Walker wraak te nemen op Magomed Ankalaev nadat hun vorige kamp in oktober moest stilgelegd worden door een illegale kniestoot van die laatste. Diezelfde avond nemen ook Matheus Nicolau en Manel Kape het tegen elkaar op. Wie wint, mag in de nabije toekomst dromen van een kamp om de wereldtitel Flyweight.

Op 20 januari volgt dan UFC 297 waar twee wereldtitelbelts op het spel staan. Titelhouder Sean Strickland neemt het op tegen Dricus du Plessis. De twee kenden recent een serieuze aanvaring met heel wat verwijten en dus belooft ook de aanloop naar hun kamp boeiend te worden. Raquel Pennington en Mayra Bueno Silva strijden dan weer voor de vacante wereldtitel Bantamweight bij de vrouwen.

Belgische debuut

Voor het Belgische MMA wordt ook de nacht van 10 en 11 februari een moment om naar uit te kijken. Tijdens ‘UFC Fight Night: Hermansson vs. Pyfer’ maakt de 28-jarige Oki Bolaji namelijk zijn debuut in de UFC. Hij is nog maar de vierde Belg ooit die deel uitmaakt van deze toporganisatie. Bolaji neemt het op tegen de ervaren Damir Hadžović en hoopt – na Tarec Saffiedine – de tweede Belg te worden met een overwinning in de UFC.

Meer
Lees meer...