‘Grease’ krijgt een spin-offserie: ‘Rydell High’

Grease, misschien wel dé musicalfilm uit de vorige eeuw, krijgt een spin-off. De serie Grease: Rydell High zal op HBO Max te zien zijn en zich afspelen op – rarara – Rydell High! Op die school speelde de originele film zich ook af.

Na een musical, twee films en een aangekondigde prequel, komt er nu nóg een versie van Grease! HBO Max heeft namelijk Grease: Rydell High besteld, een serie over het leven op de school van Sandy Olsson en Danny Zuko.

Voorgangers

Het duo werd wereldbekend door de film Grease uit 1978. Dat was eigenlijk al een tweede versie van de musical die daarvoor in de zalen was. John Travolta liet zijn vetkuif groeien voor de rol van Danny Zuko en Olivia Newton-John onderging maar al te graag de transformatie van Sandy Olsson.

Grease Rydell High HBO Max
Twitter/@hbomax

Enkele jaren later maakte Paramount een vervolg op zijn succesfilm. Maar Grease 2 had helemaal niet dezelfde impact als zijn voorganger. Toen kropen Michelle Pfeiffer en Maxwell Caulfield in de huid van het wel/niet-koppeltje.

Daarnaast is er ook een prequel van Grease in de maak. Die heet Summer Loving en is ook een productie van Paramount. De film zal het verhaal vertellen dat achter het nummer Summer Night schuilt.

HBO Max

Het enige nadeel aan het prachtige muzikale verhaal? De serie zal op HBO Max verschijnen. Dat streamingplatform is vanaf het voorjaar van volgend jaar beschikbaar, maar de kans is klein dat het ook in Europa gelost zal worden.

Grease
Giphy

Veel is er nog niet te vertellen over Grease: Rydell High. De reeks is namelijk nog volop op zoek naar een schrijver, meer informatie over de afleveringen en een releasedatum. Wat wel geweten is, is dat er zowel klassieke nummers in zullen terugkeren als nieuwe zullen opduiken.

Twee nummers die we – jammer genoeg – niet zullen horen in de reeks, zijn Greased Lightning en Summer Nights. De schrijvers van de nummers zijn namelijk niet van plan om de rechten op hun muziek af te staan.

Meer
Lees meer...