Groepsaankoop van Test-aankoop blijkt 11% duurder dan scherpste tarief!

De 3e groepsaankoop van Test-Aankoop in Vlaanderen blijkt 11% duurder (120 euro per jaar!) dan de tarieven die wij permanent aanbieden!

Test-Aankoop organiseert voor het derde jaar op rij een groepsaankoop voor gas en elektriciteit. Ik heb me daarbij ingeschreven en ontving gisteren de resultaten voor onze thuissituatie. Wij zijn met 2 thuis en verbruiken gas en elektriciteit.

De winnaar van de veiling in vlaanderen voor de combinatie gas + elektriciteit is Elegant, met een tarief dat aanzienlijk lager ligt dan hun standaardtarieven:

  • voor een verbruik van 2000 kWh op jaarbasis (enkelvoudige meter) zou ik dankzij de groepsaankoop 24 € per jaar minder betalen
  • voor een verbruik van 15.000 kWh aardgas zou ik dankzij de groepsaankoop 81 € besparen
  • TOTAAL: het Testaankooptarief van Elegant ligt volgens mijn (relatief gemiddeld verbruik) 105 € onder hun standaard tarief (PDF van berekening als ondersteuning)

Conclusie: het groepsaankooptarief voor Elegant is inderdaad een mooie verbetering ten opzichte van het standaardtarief van Elegant.

MAAR, is het daarom ook het meeste interessante tarief van de markt?

Groepsaankoop Test-aankoop versus de exclusieve deals van Tariefchecker

Als ik de simulatie maak op onze vergelijker inclusief onze bijzondere kortingen komt daar het volgende uit:  

Luminus Optimal is voor deze simulatie dus € 119,28 – oftewel 11% – goedkoper!

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de prijsvergelijking niet 100% exact is, omdat Elegant een vaste prijs voor elektriciteit en een variabele prijs voor aardgas heeft aangeboden. Het goedkoopste tarief van Luminus heeft tweemaal een variabel tarief. Die worden wel gesimuleerd op jaarbasis volgens de methode bepaald door de CREG, en de ervaring leert ons dat het verschil op jaarbasis vaak maar een paar euro’s bedraagt.

Willen we de vergelijking toch helemaal perfect maken kunnen we gas en elektriciteit afzonderlijk vergelijken. Ik kan al weggeven dat het resultaat grossomodo hetzelfde is.

 Conclusie: zelf je contracten opvolgen rendeert beter dan de groepsaankoop van Test-Aankoop

Wacht niet langer op groepsaankopen, de vrije markt werkt ondertussen al veel efficiënter! 

Start je eigen vergelijking nu, of wordt gewoon direct klant bij LuminusDeze kortingen zijn geldig tot 30/11/2014.

Reeds ingetekend op het voorstel van Test-Aankoop?

Ben je reeds overgestapt via de groepsaankoop maar bedenk je je na het lezen van dit artikel? Sowieso kan je gedurende 14 dagen je nieuwe contract ongedaan maken, en veranderen van leverancier is per definitie vrijgesteld van verbrekingsvergoedingen. Je hoeft enkel een opzegtermijn van 1 maand te respecteren. Als je van de kortingen wil profiteren moet je wel voor het einde van de maand intekenen, anders kunnen we kaarten weer anders liggen.

Ben je zelf ook ingeschreven bij de groepsaankoop elektriciteit in Vlaanderen of in Brussel of Wallonië? Stuur mij de tariefkaart door en ik vergelijk ook haar met onze aanbiedingen.

Meer
Lees meer...