Grootste hotel ter wereld telt meer dan 7.000 kamers

Het First World Hotel, met 7.351 kamers verdeeld over 28 verdiepingen, staat bekend als het grootste hotel ter wereld. Het biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een winkelcentrum, een indoor themapark, en een casino, allemaal geschilderd in opvallende regenboogstrepen en gelegen in wat het “Las Vegas van Azië” wordt genoemd.

In het nieuws: Het First World Hotel heeft de Guinness World Records-titel voor het grootste hotel ter wereld herwonnen in 2016, nadat het die kortstondig verloor aan The Palazzo in Las Vegas.

  • First World Hotel & Plaza is een hotel-, winkel- en entertainmentcomplex in Pahang (Maleisië). Het bestaat uit een 3-sterrenhotel en een plaza.
  • Het hotel, dat in 2001 opende met slechts één toren, biedt nu accommodatie in twee gebouwen met een totaal van 7.351 kamers na de uitbreiding met de Tower 2 Annex.

Zoom in. Binnen het aan het hotel verbonden First World Plaza complex bevindt zich een indoor themapark genaamd Skytropolis Funland, compleet met een reuzenrad, botsauto’s, een vrije val toren, en een carrousel.

  • Andere attracties zijn onder meer de Europese stijl Snow World met rodelen en iglo’s, Genting Bowl, kunstcultuurcentrum Seni Kome Peng Hen, en het Ripley’s Believe It Or Not Odditorium.

Zoom out. Het First World Hotel toont de ambitie van Maleisië om een belangrijke toeristische bestemming in Azië te worden, vergelijkbaar met Las Vegas in de VS.

  • De strijd om de titel van ‘grootste hotel ter wereld’ benadrukt de toenemende competitie in de hotelindustrie. Daarbij worden unieke attracties en faciliteiten ingezet om toeristen te trekken.
  • De geplande opening van het Abraj Kudia hotel in Saoedi-Arabië, dat meer dan 10.000 kamers zou hebben, onderstreept de wereldwijde race om records in de gastvrijheidsector, hoewel dit project sinds 2015 is gepauzeerd.
Meer
Lees meer...