Opening ‘Mont Netflix’ groot succes; hoogste berg ooit in België nog tien dagen open

Wielerliefhebbers hebben nog tot en met zondag 23 juni de tijd om zich te wagen aan een fietstocht op de hoogste berg ooit in ons land. Netflix opende donderdag namelijk Mont Netflix door het Signal de Botrange, het hoogste punt van België, met zeven meter te verhogen. De streamingdienst wil daarmee promo maken voor het nieuwe seizoen van Tour de France: Unchained.

Sinds dinsdag kan je op Netflix terecht voor het tweede seizoen van Tour de France: Unchained. Deze achtdelige docureeks gaat over de Ronde van Frankrijk 2023. De reeks werpt een exclusieve blik achter de schermen van de 21 etappen in deze heroïsche wedstrijd.

Signal de Botrange

Ter promotie van Tour de France: Unchained wou Netflix ook gewone wielrenners de kans geven om even het Tourgevoel te ervaren. Daarom bouwden ze ‘Mont Netflix’. Met een indrukwekkende stelling wordt het hoogste punt van België namelijk voor tien dagen nog eens zeven meten hoger gemaakt. Zo kan je klimmen tot een hoogte van meer dan 700 meter. Het parcours is voorzien van geschilderde aanmoedigingen op de grond, zodat je je even een echte prof kan wanen.

In het bijzijn van Yann Le Bourbouach, producer van Tour de France: Unchained en ex-profwielrenner Steve Chainel beklommen donderdag meer dan 40 genodigden als eersten Mont Netflix. Onder hen waren ook de voormalige profrenners Rick Zabel en Jan Bakelants, samen goed voor tien Tourdeelnames en in het geval van Bakelants ook een ritzege en twee dagen gele trui.

Mont Netflix Rick Zabel Jan Bakelants
Rick Zabel en Jan Bakelants op Mont Netflix – Bron: Ruben Van Vreckem / Netflix

Mont Netflix

Het totale parcours van Mont Netflix bestaat uit 14 kilometer, met een hoogteverschil van 358 meter. De berg is nog geopend voor het publiek tot en met zondag 23 juni. Toegang is volledig gratis.

In samenwerking met Strava is er een challenge gecreëerd. Meer informatie is te vinden op de officiële website of via Strava.

Bekijk hier de opbouw van Mont Netflix:

Zo ging de eerste dag op de Netflix-berg eraan toe:

Meer
Lees meer...