Airbnb laat je gratis overnachten in het vliegende huis van ‘Up’ (en ja, het vliegt echt)

Airbnb pakte al verschillende keren uit met opvallende verblijfplaatsen. Zo kwam het vorig jaar met het huis van Shrek en Barbie. Maar nu pakt de site opnieuw uit met een opvallend verblijf: het vliegende huis van Up. En het huis kan ook écht vliegen. Al maakt het daarvoor geen gebruik van ballonnen.

Je kan nu een nacht doorbrengen in het bekendste Pixarhuis, het huis uit Up. In de film vliegen Carl, Russell en Dug met het huis naar Paradise Falls en nu kan ook jij vliegen met het iconische huis. Al moeten we jullie wel al teleurstellen: er komen niet enkel ballonnen kijken bij het vliegen.

Vliegend huis

De film Up verscheen in 2009 en hoewel het begint met een van de meest hartverscheurende scènes uit de filmgeschiedenis, groeide de film toch uit tot een van de favorieten in zijn genre. En nu kan je dus een nachtje doorbrengen in het huis uit Up. Het huis werd nagebouwd in de woestijn van New Mexico, waar het ook echt zal vliegen. Hoewel het huis duizenden ballonnen heeft, heeft het om te vliegen toch de hulp nodig van een kraan die het huis optilt. Zo zal je dus wel kunnen vliegen in het huis, al zal je niet ver geraken.

Ook het interieur uit de film werd volledig nagebouwd. Zo kan je zitten in de iconische zetels van Carl en Ellie en kan je bladeren door het Adventure Book. Ook de traplift is aanwezig in het huis, net als de wandelstok van Carl en de rugzak van Russell.

Een verblijf in het huis is mogelijk van zaterdag 22 juni tot en met maandag 9 juli en je kan maximaal één nachtje blijven. Het verblijf is volledig gratis, maar je moet een loterij winnen en wij durven nu al gokken dat er heel wat mensen hun kans zullen wagen voor deze unieke ervaring.

huis up
Airbnb

Icons

Dit soort iconische woningen krijgen vanaf vandaag ook hun eigen categorie op Airbnb. In de categorie “Icons” zal je vanaf nu alle iconische verblijfplaatsen kunnen vinden. Het gaat hierbij vooral om samenwerkingen met merken en bekende personen.

Zo kan je ook een verblijf boeken in de X-Mansion uit X-Men of de nacht doorbrengen in het Ferrari museum of het Musée d’Orsay. Ook zijn er ervaringen te boeken zoals een huiskameroptreden van Doja Cat of een exclusieve comedyshow met Kevin Hart en zijn vrienden in een geheime speakeasy.

Je kan het huis van Up hier vinden op Airbnb.

Meer
Lees meer...