Grote series zoals ‘New Girl’, ‘How I Met Your Mother’ en ‘Sons Of Anarchy’ verdwijnen binnenkort (gedeeltelijk) van Netflix

Grote series zoals ‘New Girl’, ‘How I Met Your Mother’ en ‘Sons Of Anarchy’ verdwijnen binnenkort (gedeeltelijk) van Netflix

Naast een steeds groter aantal eigen producties biedt Netflix ook andere reeksen aan. Om dat te kunnen doen moet het de rechten van die reeksen kopen. Nu dreigt Netflix de rechten te verliezen op een aantal grote reeksen die de streamingsdienst aanbiedt.

Half september zullen er mogelijkerwijs enkele grote titels niet meer op Netflix te vinden zijn. In enkele gevallen zal het ook om enkele seizoenen van die reeks gaan. 12 september lijkt de datum dus wie nog één en ander wenst te bekijken kan maar beter snel beginnen bingewatchen.

Van de misdaadreeks rond motorbendes Sons Of Anarchy zullen de eerste vijf seizoenen verdwijnen. Seizoenen 6 en 7 blijven dus nog wel beschikbaar. Van Homeland en New Girl zullen de eerste twee seizoenen verdwijnen.

How I Met Your Mother zal bijna helemaal verdwijnen. Acht seizoenen, waardoor alleen seizoen 9 nog zal overblijven. Van White Collar verdwijnt seizoen 1 tot en met 4.

Nog in onderhandeling?

Het is niet alleen in België dat Netflix deze reeksen zal kwijtraken, maar ook in een aantal andere landen. Het lijkt daarom mogelijk dat Netflix nog in onderhandeling is om de rechten te verlengen. Toen in januari Gossip Girl dreigde te verdwijnen zijn ze er bij Netflix ook nog in geslaagd om de rechten voor de gehele reeks op het nippertje nog met een jaar te verlengen voor alle seizoenen.

Bron: NetflixinBelgië

Heb je de reeksen of seizoenen die gaan verdwijnen al gezien? Dan kan je in onze lijst met de 50 beste series op Netflix nieuwe inspiratie vinden.

Gesponsorde artikelen