Hacker nodig? Op deze website kan je er gewoon eentje inhuren

Als je het woord ‘hacken’ hoort, dan denk je wellicht aan Anonymous of de Sony-hacks van een maand geleden. Werk van professionals, vaak voor overheden of spionagediensten. Maar nee: daar blijft het niet bij. Ook gewone mensen zoals jij en ik huren blijkbaar steeds vaker hackers in, om de mails van hun lief te lezen bijvoorbeeld. En dat is ongelofelijk simpel: je kan online een hacker inhuren, snel en anoniem.

Het werkt heel simpel: het enige wat je moet doen is je ‘opdracht’ op de website plaatsen, met daarin wat je precies verwacht van de hacker. De hackers die aangesloten zijn bij de website kunnen daar dan op reageren met hun ideeën én hun prijs. Daarna kan jij er eentje uitkiezen en een prijs overeenkomen, zodat de hacker aan de slag kan.

Het eerste deel van het bedrag moet je dan al overmaken, maar de organisatie van Hacker’s List betaalt de hacker pas als de opdracht helemaal uitgevoerd is. Jij hebt de controle over wanneer dat is.

Variatie

De bedragen die je op dit moment op de website vindt, variëren van heel laag (één dollar) tot duizenden dollars. Ook de ‘opdrachten’ zelf variëren heel sterk: van het helpen herstellen van een e-mailadres waarvan je het paswoord vergeten bent, over het hacken van de sociale media accounts van een lief dat verdacht wordt van overspel, tot het verwijderen van alle vermeldingen en foto’s uit zoekmachines.

Hacker’s List

Legaal?

En nee, Hacker’s List is niet de enige website die dit aanbiedt. Een gelijkaardig initiatief is bijvoorbeeld NeighborHoodHacker.com, en op hackerforhirereview.com vind je zelfs een overzicht (met ranking) van alle websites waar je een privéhacker kunt huren. Er lijkt dus zeker vraag naar te zijn …

De vraag blijft natuurlijk: hoe legaal is dit allemaal? Hacker’s List is ervan overtuigd dat zij niks illegaals doen, omdat ze geen enkele illegale activiteit aanmoedigen of door de vingers zien. Gebruikers moeten bij de voorwaarden ook aangeven dat ze geen opdrachten met illegale doeleinden mogen geven.

Maar het inbreken in het e-mailaccount van iemand anders, is wettelijk gezien natuurlijk wel verboden. Niet verwonderlijk dat de oprichters van de website – die geregistreerd is in Nieuw-Zeeland – anoniem wensen te blijven …

Bronnen: Mashable, Tech Times, The New York Times
Meer
Lees meer...