Hakken dragen zonder pijn aan je voeten? Wij hebben de ultieme tip

Hakken dragen zonder pijn aan je voeten? Wij hebben de ultieme tip

Er is één zekerheid in het leven: hoe hoger de hak, hoe mooier én hoe oncomfortabeler. Maar zijn er geen trucjes om ervoor te zorgen dat je voeten geen pijn doen als je je eindelijk dat paar Manolo’s kan veroorloven? Wij hebben er twee voor je uitgezocht die zouden moeten werken. 

Wat doe je als het ideale paar je prachtig staat, maar je ook afschuwelijk veel pijn doet. Om door dat huwelijksfeest/babyborrel/verjaardagsfeestje te geraken zonder dat je voeten veranderen in twee pijnlijke, vlammende strijkijzers, hebben wij de ultieme tip voor je.

Tenen tegen elkaar kleven

Want geloof het of niet, pijnlijke voeten is een probleem dat zo courant is, dat er research naar gedaan is. En die wetenschap is getest: door modebloggers, maar ook door lifestylemagazines zoals Buzzfeed en tot in de hoogste regionen van de highbrowgazetten (The Guardian!). En dus is er maar één conclusie: je tenen aan elkaar tapen.

Neem gerust een momentje om daarvan te bekomen. Maar ja, je derde en vierde teen (beginnend van je grote teen) aan elkaar tapen zou een zenuw die daar zit, ontlasten. En het is net die zenuw die ervoor zou zorgen dat je ontzettend veel pijn krijgt als je voeten een tijdje gekneld zitten. Door de tenen tegen elkaar te plakken, duw je de zenuw naar een andere plaats.

Poepsimpel dus, en het enige dat je ervoor nodig hebt, is een stukje tape. Dat kan medische tape zijn, of gewoon plakband van bij je thuis. Niet ideaal voor peeptoes, maar wel goed voor gewone pumps.

Wat doe je tegen pijnlijke hielen?

Oh, en voor wie vooral last heeft van geschonden hielen: test je schoenen een uurtje uit. Kleef dan met dubbelzijdige tape of textieltape een stukje natte stof op je hiel, op de plaats waar het pijn doet. Het vocht zal ervoor zorgen dat de schoen net op die plek rekt. Graag gedaan. En nu, hoppa, de zomer in.

iStock

Gesponsorde artikelen