‘Hallyu Town’ brengt verschillende K-popartiesten gratis naar Brussel

Volgende maand kan je in Brussel gratis concerten meepikken van verschillende K-popartiesten. Het gaat om de eerste editie van Hallyu Town, een nieuw K-pop-evenement dat georganiseerd wordt door Korean Culture Events.

Fans van K-pop moeten in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 juni naar Brussel afzakken. Op het Brouckèreplein in het centrum van Brussel zal je kunnen deelnemen aan Hallyu Town. Op dat evenement kan je verschillende concerten van K-popartiesten meepikken, maar kan je ook op andere manieren de cultuur van Zuid-Korea opsnuiven.

Hallyu Town

Op 17 en 18 juni 2023 kan je dus gratis naar het Hallyu Town-evenement op het Brouckèreplein in Brussel. Op het evenement staat de zogenaamde “Hallyu Wave” centraal. En die gaat veel verder dan enkel de populariteit van K-popmuziek.

Naast de optredens van Zuid-Koreaanse artiesten zal je ook typische Zuid-Koreaanse maaltijden kunnen eten of traditionele Koreaanse spelletjes kunnen spelen. Ook zal je standjes vinden met Koreaanse skincare en fashion.

Gratis concerten

Tijdens Hallyu Town zal je dus volledig gratis optredens kunnen meepikken van vier K-popartiesten. De eerste is de singer-songwriter Paul Kim. Hij werd geboren in Zuid-Korea, maar volgde school in Nieuw-Zeeland en Japan, waarna hij terugkeerde naar Korea om zijn muzikale carrière te starten. Hij maakte z’n debuut in 2014 en is ondertussen dus al 9 jaar actief.

De tweede naam is de K-popgroep OnlyOneOf. Zij maakten hun debuut als zevenkoppige boy group in 2019. Sindsdien liepen ze al in de kijker door hun unieke en opvallende videoclips en optredens, waarmee ze duidelijk hun steun voor de LGTBQ+-gemeenschap toonden. In augustus 2021 verliet Love de groep en sindsdien bestaat OnlyOneOf dus uit zes leden.

De derde groep die je in het weekend van 17 en 18 juni live aan het werk kan zien in Brussel is CSR. Het gaat om een girl group die vorig jaar haar debuut maakte. De groep was toen uniek omdat alle leden in hetzelfde jaar, 2005, geboren zijn. Ondertussen hebben ze al verschillende catchy nummers gelost.

De laatste groep die optreedt, is E Sang. Zij zijn actief in een heel ander genre. Ze gebruiken traditionele Zuid-Koreaanse instrumenten en brengen hun eigen versies van bekende Koreaanse volksliederen.

Voorlopig is het nog niet duidelijk welke artiest op welke dag te zien zal zijn.

Bekijk hier het aankondigingsfilmpje met de verschillende artiesten:

Bekijk hier de affiche van Hallyu Town:

Meer
Lees meer...