Handig met dit weer: de 5 beste gratis apps om file te vermijden

Handig met dit weer: de 5 beste gratis apps om file te vermijden

De hevige sneeuwval zorgt voor een recordaantal kilometers file vandaag. Maar hoe kan je die files nu het beste vermijden? Tegenwoordig zijn er verschillende apps die je uren aanschuiven kunnen besparen. 

1. Google Maps

We hoeven Google Maps niet meer voor te stellen. De gps-app van Google heeft veel opties, maar is vooral handig om je routes te berekenen en te herberekenen bij files of ongevallen.

Je kan de kaarten van plaatsen waar je vaak komt ook downloaden, waardoor ze offline beschikbaar zijn. Bij offline kaarten zal de app echter niet je route herberekenen.

Google Maps is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Google Maps

2. Waze

Waze is een app waarop gebruikers files kunnen aangeven. Op die manier geeft de app je de kortste route gebaseerd op de informatie van andere weggebruikers.

Wanneer er op je route hinder ontstaat, herberekent Waze meteen je route waardoor je altijd de kortste weg volgt.

Verder kan je op Waze ook vinden waar de goedkoopste tankstations zijn en waar er politiecontroles plaatsvinden. En er is ook een functie die je naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats leidt.

Waze is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Waze

3. Sygic

Sygic is een gps-app die gebruikmaakt van de kaarten van navigatiesysteem TomTom. Een handige extra bij Sygic is dat je de app kan besturen met je stem en dus niet met je handen van je stuur af moet.

Sygic is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Sygic

4. Inrix

Inrix is, net zoals Waze, een app waar je zelf files kan melden. Extra leuk wordt het omdat je punten kan verdienen door files te melden. Kan jij nummer één worden op de ranglijst?

Verder geeft Inrix ook de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen aan en kan je de belangrijkste locaties opslaan, waardoor je ze makkelijker terugvindt. Voor die opgeslagen locaties wordt constant berekend hoelang je route zou duren. Handig dus om in te schatten wanneer je best vertrekt.

Inrix is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Inrix

5. HERE WeGo

Ook HERE WeGo herberekent routes om je te verzekeren van de snelste route, maar het doet dit ook voor verbindingen met het openbaar vervoer. Handig dus voor wie afwisselt tussen de auto en het openbaar vervoer.

Verder kan de app ook fietsroutes berekenen en kan je, net als bij Google Maps, kaarten downloaden die je dan offline kan raadplegen.

HERE WeGo is gratis te downloaden voor iOS en Android.

HERE WeGo

Gesponsorde artikelen