Hans en Grietje is vanaf nu een bloedstollende horrorfilm

Iedereen kent het sprookje van Hans en Grietje. De broer en zus die door hun stiefmoeder worden achtergelaten in het bos en terechtkomen in een peperkoekhuisje. Maar over een paar weken is dat sprookje ook te zien in een horrorversie. En die ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Hans en Grietje, een van de bekende sprookjes van de gebroeders Grimm. Het verhaal gaat over een arm gezin dat in het bos woont. Als de stiefmoeder erachter komt dat er te weinig voedsel is om het hele gezin te onderhouden, besluit ze om de kinderen te dumpen in het bos.

Horrorverhaal

Het klinkt als een onmenselijk verhaal. Maar iedereen kent het sprookje. Hans en Grietje moeten hun plan trekken in het bos en nadat hun spoor naar huis gemaakt van broodkruimels is opgegeten, zijn ze op zichzelf aangewezen.

Zo komen ze in het midden van een bos een schattig snoephuisje tegen dat gemaakt is van peperkoek. Maar wat ze niet weten, is dat de vrouw in dat huisje niet zo lief is als ze lijkt. Het verhaal klinkt als een ideaal horrorscenario. En zo dachten de makers van Gretel & Hansel er ook over.

De lieve oude dame die Hans en Grietje opvangt, blijft hen maar volstoppen met eten. En als de twee erachter komen wat ze eigenlijk met hen van plan is, proberen ze op de vlucht te slaan, maar of dat ook echt lukt?

Vanaf 31 januari is de nieuwe horrorfilm te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...