Happy Birthday iPhone: 10 dingen die je overbodig maakte

Het is exact zeven jaar geleden dat Steve Jobs de eerste iPhone voorstelde. Sindsdien heeft de smartphone heel wat veranderingen ondergaan. Er kwamen (en komen) steeds meer nieuwe snufjes bij, waardoor de iPhone het enige gadget is dat je nog nodig hebt. Dat ging natuurlijk ten koste van andere dingen, die een stille dood stierven. Zoals deze tien.

1. De Blackberry

De Blackberry kon veel, maar bijlange niet zoveel als de iPhone. Gevolg: de Blackberry is met uitsterven bedreigd.

2. Wegenkaarten

Dankzij de ingebouwde gps en apps zoals Google Maps worden wegenkaarten stilaan overbodig. Een goede zaak, want sukkelen met papieren kaarten (die scheuren!) missen we echt niet.

3. Agenda

Ook papieren agenda’s zijn met uitsterven bedreigd. Steeds meer mensen houden hun afspraken bij op hun iPhone. Veel handiger en overzichtelijker.

4. Adresboekje

Hetzelfde geldt voor adresboekjes. Je kunt al die informatie gewoon aan je contactenlijst in je iPhone toevoegen.

5. Wekker

Elke iPhone heeft natuurlijk ook een klok en een wekker. En geef toe: wakker worden met je favoriete muziekje is toch veel aangenamer dan met zo’n harde pieptoon?

6. iPod

Over muziek gesproken: ook de iPod werd verdrongen door zijn grote broer. De verkoop ervan is al drie jaar sterk aan het afnemen. Begrijpelijk.

7. Fototoestel

Het fototoestel is nog niet helemaal uitgestorven, maar het is wel zo dat steeds meer mensen hun iPhone gebruiken om kiekjes te maken. Niet onlogisch, want die heb je natuurlijk altijd bij.

8. Toiletboekjes

Waar is de tijd dat er – al dan niet stiekem – boekjes of kranten meegenomen werden naar het toilet? Zo goed als voorbij, want nu nemen we gewoon onze iPhone mee. Toch?

9. Tafelmanieren

Ook onze goede manieren aan tafel sterven langzaam maar zeker weg. Want foto’s van je eten op Instagram, Twitter en Facebook zwieren is toch veel leuker dan praten met je lunchdate?

10. Aandachtsvermogen

Nog iets dat verloren gaat: je aandachtsvermogen. Wat je ook aan het doen bent, het is ontzettend moeilijk om je niet te laten afleiden door je iPhone. Het is dan ook een succes dat je het einde van dit artikel gehaald hebt. Neem nu maar snel je iPhone weer vast.

Meer
Lees meer...