Harde strijd op Belgische fastfoodmarkt: uitbater Burger King en Quick valt KFC aan

De Belgisch-Luxemburgse groep QRSP, een van de grootste fastfoodrestaurantuitbaters van het land, opent de komende jaren een pak nieuwe restaurants. Dat meldt De Tijd.

Fastfoodketens als McDonald’s en KFC krijgen in de komende jaren in België meer concurrentie. Hun concurrent QSRP opent tientallen nieuwe fastfoodrestaurants in ons land.

Veel kippenrestaurants

Met veertig nieuwe restaurants van Chick&Cheez wil de groep de concurrentie aangaan met het Amerikaanse KFC. QRSP opent daarnaast ook nog vijftien nieuwe O’Tacos. Woensdag gaat in Luik het eerste Chick&Cheez-restaurant open. In 2024 zouden alle veertig Belgische vestigingen compleet moeten zijn.

©Chick&Cheez

Chick&Cheez serveert net als KFC, die enkele jaren geleden zijn eerste Belgische restaurants opende, gefrituurde kip. Concurrenten zijn legio. Ook ketens als BFC, BelChicken en Hector Chicken zagen de laatste jaren het levenslicht. Zelfs Domino’s Pizza serveert sinds enkele maanden kip.

“Het klopt dat er al veel kiprestaurants zijn, maar wij zullen ons onderscheiden”, zei directeur Pieter Daems aan De Tijd. “Onze kip is halal en we serveren de kip met originele sauzen, vaak op basis van kaas.”

In Wallonië en Brussel zetten de restaurants van O’Tacos zich al op de kaart. In enkele jaren werden vijftig restaurants geopend. De nieuwe restaurants zijn voor Vlaanderen. “We mikken voor de komende jaren op zo’n vijftien nieuwe zaken in steden als Aalst, Hasselt en Mechelen”, stelt Daems.

1 miljard euro

QSRP is een van de grootste fastfoodrestaurantuitbaters van België en boekt een omzet van 1 miljard euro. De Belgisch-Luxemburgse groep heeft ook vestigingen in Luxemburg, Frankrijk, Italië, Polen, Duitsland en Oostenrijk.

Het bedrijf ontstond vorig jaar, toen het investeringsfonds Kharis de verschillende aandelenpakketen die het had in restaurantketens samenvoegde tot één bedrijf. (mah)

Lees ook:

Meer
Lees meer...