Left Right
scrollTop top

Harry en Meghan wonen binnenkort in dit nederige stulpje


Harry en Meghan wonen binnenkort in dit nederige stulpje

Prins Harry en Meghan Markle zullen binnenkort verhuizen naar Frogmore Cottage, een huis bij Windsor Castle. Zo krijgen de twee newlyweds meteen ook een pak plaats bij voor hun uitbreidende gezin. Maar wat krijgen ze allemaal precies bij in Frogmore House?

Prins Harry en Meghan, officieel de hertog en hertogin van Sussex, zullen binnenkort niet meer in Londen wonen. Da’s niet geheel onverwacht: de twee wonen sinds ze verloofd zijn in Nottingham Cottage, een huis op het domein van Kensington Palace. Op dat domein wonen behoorlijk wat leden van de koninklijke familie.

Maar nu Meghan zwanger is van het eerste kindje van het koppel, is het tijd voor een upgrade, schijnen ze te denken. In Januari verhuizen ze dan ook naar Frogmore House, op zo’n dertig kilometer van Kensington Palace. Daar nemen ze hun intrek in één van de grootste royale huizen in de geschiedenis van de familie. Niet noodzakelijk in oppervlakte, maar wel zeker in geschiedenis.

Windsor

Frogmore House ligt op het domein van het kasteel van Windsor. Het domein is onlosmakelijk verbonden met de regeerperiode van koningin Victoria en koning Albert: de twee maakten van het domein hun tweede thuis. Er is ook alles aan gedaan om de stijl van de koningin te behouden. En het is dan geen Buckingham Palace, het blijft wel een klein paleis.

Tien slaapkamers, welnessruimte

Harry en Meghan, die overigens ook de receptie na hun huwelijk op deze gronden hielden, zullen gaan wonen in Frogmore Cottage. Dat heeft zo’n tien slaapkamers, verdeeld over vijf units, maar het wordt momenteel gerenoveerd. Meghan en Harry zullen dus kunnen beschikken over alle slaapkamers, het wordt opnieuw één grote gezinswoning.

Hier zijn de trouwfoto’s van Meghan en Harry.

Die gezinswoning zal wel een paar leuke upgrades krijgen. Volgens Harper’s Bazaar krijgt Frogmore Cottage onder andere een welnesscentrum, een yogaruimte en uiteraard een set kinderkamers.

Beveiliging

De twee zullen wel nog op één probleem botsen. Frogmore House en de gronden errond zijn namelijk publiek te bezoeken, net zoals je ook Kensington Palace kan bezoeken. Dat wil zeggen dat Frogmore Cottage momenteel bijzonder slecht beveiligd is. Ook daar zijn nog wat renovatiewerken nodig, dus.

De verlovingsfoto’s van Meghan en Harry werden genomen bij Frogmore House, ook hun avondfeest ging er door. Dat Harry en Meghan gek zijn van het domein, is duidelijk. Tegelijk betekent de verhuis ook wat meer afstand tussen de kroonprins en zijn broer. Een nieuwe stap voor prins Harry, die zo ook steeds meer in zijn eigen rol groeit.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…