Harry Potter op Netflix? Toch niet in Vlaanderen

Komen alle ‘Harry Potter’-films op Netflix? Het Franstalig Twitteraccount van de streamingdienst pakte er maandag alvast mee uit. Vanaf 1 november zullen de acht films er te zien zijn. Velen gingen er automatisch van uit dat ook wij de tovenaar te zien zullen krijgen, maar dat blijkt dus niet waar te zijn. Het lijkt erop dat Netflix alleen de Franstalige rechten kon bemachtigen en dus blijven wij voorlopig Harry Potter-loos achter.

Groot nieuws gisterenavond: alle Harry Potter-films zouden vanaf volgende maand te zien zijn op Netflix. Of daar pakten alle media toch mee uit.

Het Franstalig Twitteraccount van Netflix postte gisterenavond dan ook een filmpje waarin de magische muziek van de franchise te horen is. Het filmpje duurde amper 13 seconden, maar de boodschap was duidelijk: vanaf 1 november verschijnen alle acht Harry Potter-films op Netflix.

Franstalige rechten

Maar langs Nederlandstalige kant bleef het stil. En dat betekent meestal niet veel goeds. Met dergelijk nieuws wil je als streamingdienst natuurlijk wel uitpakken en dat er dan niets op hun Nederlandstalig Twitteraccount verscheen, deed eigenlijk al het slechtste vermoeden.

Newsmonkey nam contact op met de PR-verantwoordelijke voor de Belgische tak van Netflix en die bevestigde het slechte nieuws: geen Harry Potter-films op Netflix in Vlaanderen. Het lijkt er dus op dat Netflix enkel de Franstalige rechten voor de films kon binnenhalen. Er was even onduidelijkheid of Franstalig België de Harry Potter-films zou krijgen, maar dat werd ondertussen ook bevestigd. Wil je bij ons toch je dosis Zweinstein binnenkrijgen, ben je dus veroordeeld tot de dvd’s.

Fantastic Beasts

De Harry Potter-franchise is natuurlijk nooit echt uit het nieuws te slaan. Zo maakten de regisseurs van de films onlangs nog hun acht favoriete scènes uit de films bekend en staat de release van de tweede Fantastic Beasts-film voor de deur: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Op 16 november komt die in de zalen, maar dit is wat we er nu al over weten.

Hou je het toch liever bij Netflix? Dan moet je onze lijst van 50 beste series op Netflix eens bekijken!

Meer
Lees meer...