Harry Potter-reünie dankzij WK: J.K. Rowling blaast magie nieuw leven in met volwassen Harry 

De Britse schrijfster J.K. Rowling heeft na zeven jaar afwezigheid haar favoriete personage, Harry Potter, terug leven ingeblazen. Het gaat echter niet om een nieuw boek, maar om een artikel op haar website Pottermore.com.

Hoewel er dus geen sprake is van een vervolg op de immens populaire boekenreeks, worden de fans van Harry en co niet helemaal vergeten. Op Pottermore.com kan je meer ontdekken over de wereld van hocus pocus en nieuwe artikels, verhalen en teksten lezen van JK Rowling. Zo is er de de fictieve column van roddeltante Rita Pulpers (Rita Skeeter), die schrijft voor de populaire krant De Ochtendprofeet. Pulpers schrijft daarin over een reünie tussen de bekende tovenaar Harry Potter en zijn vrienden. 

Reünie dankzij WK?

Het WK bracht blijkbaar inspiratie voor J.K Rowling, want Harry en Co ontmoeten elkaar opnieuw tijdens de Wereldbeker Zwerkbal.

Zwerkbal is een tovenaarssport die vergelijkbaar is met voetbal, maar dan in de lucht in plaats van op een veld. In de fictieve column van Rita Pulpers is te lezen dat Harry, Hermelien en Ron het WK Zwerkbal volgen vanuit de VIP-tent. Want zó beroemd zijn ze nu eenmaal, stelt Pulpers.

Ginny, de zus van Ron en de vrouw van Harry is reporter bij de finalewedstrijd tussen Brazilië en Bulgarije. En Albus en James, de zoontjes van Harry en Ginny staan te springen voor een handtekening van Zwerkbalspeler Viktor Kruml. De WK-gekte is dus duidelijk magisch!

Strijders van Perkamentus

Voor het eerst in zeven jaar laat Rowling ons weer toe in de levens van Harry en zijn vrienden. De tovenaar is nu 34 jaar, maar buiten een grijs haar hier en daar ziet hij er nog steeds hetzelfde uit. Potter blijft dat typerende ronde brilletje halsstarrig dragen en ook zijn vriendenkring is hij trouw gebleven. Toch zou hij volgens De Ochtendprofeet-correspondent, Rita Pulpers, opnieuw  verwikkeld zijn in mysteries die terreur en chaos zullen veroorzaken. Op deze manier sluit J.K. Rowling en nieuw boek over Harry Potter toch niet helemaal uit. Meer nog, Rita Pulpers kondigt aan dat ze een biografie klaar heeft over De Strijders  van Perkamentus, zoals Harry en zijn gevolg zich noemen. Potter-fans houden dus best de website in het oog om de magie in leven te houden.

Op sociale media waren Harry-fans alvast enthousiast.

De ene al iets meer dan de andere.

Nadat het nieuwe Harry-artikel bekend raakte, werd het wel erg druk op de Pottermore-site…

Een ding is zeker, de fans zijn J.K. Rowling erg dankbaar.

Meer
Lees meer...