‘Heartbreak High’ krijgt tweede seizoen op Netflix

Goed nieuws voor fans van de Australische Netflixreeks Heartbreak High want Netflix heeft bevestigd dat er een tweede seizoen zal komen. Het eerste seizoen van de reeks over de studenten van de Heartley High School verscheen in september op de streamingdienst en groeide al snel uit tot een succes.

Op 14 september verscheen het eerste seizoen van Heartbreak High op Netflix. Het ging om een reboot van de gelijknamige Australische reeks uit de jaren 90. Aanvankelijk was de reeks enkel populair in Australië, maar na enkele weken nam het ook de rest van de wereld over. En daardoor krijgen we nu al de bevestiging dat er ook een tweede seizoen zal komen.

Heartbreak High

In het eerste seizoen van Heartbreak High kregen we te zien hoe Amerie (Ayesha Madon) samen met haar vriendin Harper (Asher Yasbincek) een kaart maakte met alle hook-ups die plaatsvonden op de school. Maar wanneer die kaart uitlekt en iedereen die erop te vinden was moet deelnemen aan een Sexual Literacy Program, wordt Amerie de number 1 enemy van zowat de hele school. Maar als buitenbeentje leert ze andere studenten kennen, die elk om hun eigen redenen net als haar outsiders zijn. Samen proberen ze zich door hun schooltijd te worstelen, waarbij ze natuurlijk ook geconfronteerd worden met liefde, seks en – je voelde hem al komen – heartbreak.

De reeks kreeg lovende commentaar omdat het gaat om een opvallend diverse cast. Zo is er een correcte representatie van verschillende etnische groepen, genderidentiteiten en neurodiversiteit. Vooral de voorstelling van autisme werd door heel wat critici gelauwerd. De reeks werd daarbij ook vergeleken met populaire series als Euphoria, Never Have I Ever en Sex Education.

Het is nog niet geweten wanneer het tweede seizoen van Heartbreak High zal verschijnen op Netflix.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Heartbreak High:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...