‘Heartbreak High’-reboot komt binnenkort naar Netflix

Elke 80’s kid kent ongetwijfeld de Australische tv-reeks Heartbreak High. De originele serie was een wereldwijde hit in de jaren ’90 en is nu door Netflix in een nieuw jasje gestoken. De Heartbreak High-reboot zal dus gericht zijn op de huidige generatie en wordt dit najaar al op de streamingdienst verwacht.

Netflix komt binnenkort met een nieuwe versie van de Australische serie Heartbreak High. Die is geïnspireerd op de populaire dramaserie uit de jaren ‘90. Daarvoor zat vrijwel iedereen tussen 1994 en 1999 aan de buis gekluisterd.

De originele serie kreeg zeven seizoenen en werd een grote hit in meer dan 70 landen, waaronder België. De remake, van de Nederlandse producer NewBe (Misfit), bestaat uit acht afleveringen en zou dit najaar al op Netflix verschijnen.

Heartbreak High

De reboot volgt ook weer het leven van de leerlingen en leerkrachten van Hartley High, een middelbare school in Sydney. De nieuwe cast van Heartbreak High wordt gevormd door vrijwel allemaal nieuwe Australische acteurs. Zo zien we onder meer Ayesha Madon, Chloe Hayden, Asher Yasbincek, Josh Heuston en Bryn Chapman Parish in de reeks.

De officiële synopsis van de reeks luidt als volgt: “Een onthulling op Hartley High zorgt ervoor dat Amerie plots wordt bestempeld als het buitenbeentje. Met de hulp van haar nieuwe vrienden, Quinni en Darren, wil Amerie koste wat kost haar reputatie herstellen. Tegelijkertijd moet ze als tienermeisje ook leren omgaan met verliefdheid, seks en liefdesverdriet.”

Meer
Lees meer...