Netflixreeks ‘Resident Evil’ vanaf vandaag te streamen

Netflix loste zonet een pareltje voor alle horrorfanaten. De nieuwe reeks Resident Evil is namelijk vanaf vandaag te bekijken op de streamingdienst. De Netflixserie stak zo het gekende horrorverhaal, gebaseerd op de gelijknamige videogame uit 1996, in een nieuw jasje.

Iedereen heeft wel al gehoord van Resident Evil. De horrorfilms met Milla Jovovich in de hoofdrol kennen een lange geschiedenis. Het begon allemaal met de populaire Japanse videogamereeks die in 2002 voor het eerst verfilmd werd. Later volgden er nog talloze andere films. Vorig jaar kwam nog de film Resident Evil: Welcome to Raccoon City met Kaya Scodelario en Robbie Amell uit. Nu waagde ook Netflix zich aan zijn eigen variant van het horrorverhaal.

Resident Evil-serie

De nieuwe Netflixreeks keert terug naar het hele begin van het verhaal, het jaar 2036 om precies te zijn. Zo’n 14 jaar nadat de pil Joy, een antidepressivum, voor een uitbraak van het T-virus zorgde. We volgen het leven van Jade Wesker (Ella Balinska) die vecht om te kunnen overleven in een wereld vol enge wezens en bloeddorstige geïnfecteerde mensen. Daarbij wordt ze nog achtervolgd door haar duistere verleden in New Raccoon City, de connecties die haar vader had met de Umbrella Corporation, maar vooral ook door wat er met haar zus Billie is gebeurd.

Het doel van de nieuwe serie is om een volledig nieuw licht te werpen op het al te bekende, angstaanjagende zombie-universum geplaagd door het T-virus. In de reeks zullen Charlie’s Angels-ster Ella Balinska, Lance Reddick (John Wick), Tamara Smart (Artemis Fowl), Siena Agudong (Upside-Down Magic), Adeline Rudolph (Chilling Adventures of Sabrina), Paola Nuñez (Bad Boys for Life), opkomende acteur Connor Gossatti, Sanditon-ster Turlough Convery en Ahad Raza Mir, de zoon van Gangs of London-acteur Asif Raza Mir, te zien zijn. Andrew Dabb was de showrunner van dienst. Hij werkte eerder al aan Supernatural.

Bekijk hieronder de trailer van Resident Evil:

De nieuwe reeks Resident Evil is vanaf nu te zien op Netflix. Is horror niet je ding? Kijk dan eens tussen onze top 50 beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...