HEAVEN: de eerste Belgische schoenen met verstelbare hak zijn binnenkort te koop

Niets zo pijnlijk als een hele avond op torenhoge hakken staan. Het is mooi, maar het enige wat je soms wil doen, is je pumps opzij gooien en ze vervangen door comfortabelere exemplaren. Vanaf vrijdag kan dat, want het nieuwe Belgische merk Charlz Sway lanceert schoenen met een verstelbare hak. En voor ons klinkt dat als de hemel op aarde!

Je leest het goed: binnenkort kan je je schoenencollectie uitbreiden met een paar waarvan je de hoogte kan verstellen. De Vlaamse ontwerpster Charlotte Nyssen bedacht het concept al in 2014, en eind deze week worden de pumps ook op de markt gebracht. De reden waarom het drie jaar duurde is omdat ze moeilijk een producent kon vinden voor het maken van de hak. Uiteindelijk worden ze geproduceerd in China, maar gecontroleerd door een Belgische agent. De schoen zelf wordt handgemaakt in Portugal.

Verschillende hoogtes en breedtes

De pump is voorzien van een speciaal mechanisme waarmee je de hak kan wisselen. Een kleine draaibeweging in een kwartslag is al voldoende om de hoogte van 9 naar 3 centimeter te veranderen.

In de toekomst is het de bedoeling dat er nog meer hoogtes worden gemaakt: hakken van 4, 6, 8 centimeter of meer. Ook verschillende breedtes staan op de planning.

Charlz Sway

Sandalen

Vrijdag gaan er drie verschillende modellen in verkoop, en dat in de kleuren zwart, beige en wit (als bruidsschoen). Later komt er ook een wintercollectie online. “De eerste Charlz Sway schoenen liggen binnenkort in de winkelrekken maar er zijn nog zo veel andere modellen en kleuren die ik in de toekomst op de markt wil brengen. Ik ben met sandalen gestart omdat het design van de schoenen het mogelijk maakt om naar een lage schoen te gaan. Maar in de toekomst komen er ook zeker winterschoenen. Met het juiste design kan het mechanisme op elke soort schoen worden toegepast”, zegt de ontwerpster aan Het Laatste Nieuws.

De schoenen zijn niet goedkoop, maar ’t is wel de investering waard. Voor 198 euro ben je de trotse eigenares van een paar. De bruidspumps komen op 248 euro. Vanaf komende vrijdag 27 oktober kan je ze bestellen op het platform van de crowdfundingcampagne en in december kan je terecht op de website van Charlz Sway.

Charlz Sway
Meer
Lees meer...