Left Right
scrollTop top

Bijna de helft videogames loopt vertraging op door Covid-19


Gaming
© Bron: Isopix

Net als dat voor films en series het geval is, loopt ook de productie van veel videogames achterstand op. Uit een studie is gebleken dat zowat de helft van de games grote vertraging oploopt door de pandemie.

Door Covid-19 loopt de helft van de videogames vertraging op. Dat blijk uit een peiling die werd afgenomen door Game Developers Conference (GDC). Deze peiling maakt deel uit van een grotere studie waarin GDC de impact van Covid-19 op de gamingindustrie wil vaststellen over de komende jaren. Veel games kwamen al met berichten naar buiten dat er vertraging werd opgelopen, maar van nog veel meer is de achterstand niet geweten.

Problemen met thuiswerk

GDC heeft bij 3.000 ontwikkelaars van videogames een peiling afgenomen. 44 procent van de ondervraagden zeggen dat een game vertraging oploopt. Bij 49 procent is dat niet het geval en zeven procent werkt momenteel niet aan een spel. Het rapport toont ook aan dat er door het thuiswerk problemen zijn met communicatie, technologie en kinderen die je door het werk heen storen.

Het is niet abnormaal dat games uitgesteld worden. Nu gebeurt het echter veel meer dan vroeger. Gotham Knights is de laatste in een lange rij die uitgesteld werd naar 2022. Veel kan ook te maken hebben met Cyberpunk 2077. Het spel werd eigenlijk uitgebracht voor het klaar was en werd niet goed ontvangen. Het zit vol met bugs en de makers, CD Projekt Red, werken nog dagdagelijks om het goed te maken.

Veel op de plank in 2022

Niet iedereen heeft problemen om een videospel op de markt te krijgen. Call of Duty, Dying Light 2 en Ratchet and Clank: Rift Apart staan nog allemaal gepland voor dit jaar. Al heeft Call of Duty blijkbaar problemen met de ontwikkeling. Dit terzijde: er staat dus wel nog heel wat moois op de gamers te wachten dit jaar, al zal de pandemie zorgen voor een volgepakt 2022.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update