Werknemers van Hermès worden in de watten gelegd en krijgen elk een bonus van 4.000 euro

Alle 19.700 werknemers van het Franse modehuis Hermès zullen eind februari een bonus van maar liefst 4.000 euro krijgen, liet CEO Axel Dumas weten tijdens een presentatie van de jaarresultaten van 2022.

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije jaren wordt het steeds moeilijker voor bedrijven om hun werknemers loyaal te houden. Er wordt zelfs gesproken van een ware War For Talent. Sommige bedrijven verwennen hun werknemers om die reden, zodat zij geen andere oorden zouden opzoeken.

In het nieuws: De bonussen komen bovenop loonsverhogingen waar werknemers van het bedrijf al op konden rekenen.

  • Werknemers bij het bedrijf in Frankrijk kregen in 2022 al een loonsverhoging van 6 procent. Ook werd hun loon in zowel januari als juli met 100 euro verhoogd.
  • Volgens Dumas krijgen werknemers bij Hermès in Frankrijk nu het equivalent van 17 salarissen per jaar. Daarbij wordt ook de winstdeling gerekend, waar alle werknemers van kunnen profiteren.
  • Ook aandeelhouders van het bedrijf worden in de watten gelegd. Het dividend dat zij krijgen, werd voor het jaar 2022 verhoogd naar 13 euro, tegenover 8 euro in 2021.

Uitzonderlijke winstgevendheid

Genoteerd: Het nieuws zou niet verrassend moeten zijn. 

  • Vorig jaar verkocht Hermès maar liefst 23 procent meer producten dan in 2021. Het kon uit die verkoop zo’n 11,6 miljard euro genereren. Het bedrijf kon in 2022 een nettowinst van 3,37 miljard euro optekenen.
  • Zelfs in China, waar veel bedrijven moeite hadden om het hoofd boven water te houden door de repressieve COVID-maatregelen die vorig jaar van kracht waren, kampte Hermès niet met problemen. “We hebben in China geen daling van het verkeer in onze winkels gehad”, liet Dumas weten.

Ook het vermelden waard: Hermès is lang niet de enige producent van luxegoederen die goed boerde in 2022, ondanks de economische malaise waar veel landen mee worstelen. Hoewel verkoopcijfers voor normale producten in veel landen afzwakken, deed de luxemarkt het vorig jaar zelfs beter dan in 2021.

Meer
Lees meer...