Jan Vertonghen en Dries Mertens starten innovatieve voetbalcompetitie

Belgische topvoetballers Jan Vertonghen en Dries Mertens hebben aangekondigd dat ze een nieuwe voetbalcompetitie zullen lanceren: Masters of Madness. Die is geïnspireerd door de succesvolle Kings League van ex-voetballer Gerard Piqué. De competitie zal een mix van sport en entertainment bieden, gericht op zowel amateurs als professionals.

Al een hele week teasen voetballers Dries Mertens en Jan Vertonghen belangrijk nieuws. Vandaag was het eindelijk zover en deed het duo de plannen uit de doeken. Samen met Woestijnvis en Sporthouse Group werken ze namelijk aan Masters of Madness. Dat is een volledig nieuwe voetbalcompetitie die om veel meer dan alleen voetbal draait.

Masters of Madness

De nieuwe competitie van Vertonghen en Mertens doet denken aan de Kings League. Die competitie werd enkele jaren geleden opgericht door Gerard Pique en laat amateurs, bekende mensen en voetballers samen strijden in een chaotisch spelletje voetbal. Via sociale media kunnen fans stemmen op spelregels, teamopstellingen en de deelname van speciale gastspelers.

Dat laatste zal ook het geval zijn in de Masters of Madness. “We willen dat onze fans zich echt betrokken voelen bij de competitie. Het gaat niet alleen om de wedstrijden, maar ook om de ervaring eromheen,” zegt Mertens. De wedstrijden zullen op een kleiner veld worden gespeeld en de teams zullen gemengd zijn.

Voor iedereen

Vertonghen en Mertens hebben grootse plannen voor hun nieuwe competitie en hopen een blijvende impact te hebben op de voetbalwereld. De eerste wedstrijden staan gepland voor het komende voetbalseizoen en zullen te zien zijn op YouTube, Play4 en GoPlay.

“Dit is een droom die uitkomt,” zegt Vertonghen. “We willen een platform creëren waar iedereen zijn voetbaldromen kan najagen, ongeacht hun niveau.” Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich nu inschrijven voor de competitie. Daarna volgen er nog selectieprocedures.

Inschrijven voor Masters of Madness kan hier.

Meer
Lees meer...