Emotionele reeks ‘Boris’ wint internationale prijs in Canada

Groot nieuws vanuit Canada. Daar heeft de succesvolle reeks Boris van en met Jeroom een Rockie Award gewonnen. Dat is een belangrijke televisieprijs. Ook in ons land kreeg de emotionele reeks al heel wat erkenning.

Productiehuis Woestijnvis heeft er een belangrijke prijs bij. In Canada zijn namelijk de Rockie Awards uitgereikt en daarbij heeft het Belgische programma Boris de prijs gewonnen voor Beste Docureeks. Boris vertelt het verhaal van Jeroom en zijn overleden broer. Om hem te herdenken trok Jeroom op roadtrip door Canada met twee van zijn beste vrienden.

Boris

Toen Jeroom nog een tiener was, werd er bij zijn broer Boris kanker vastgesteld. Vastberaden om die ziekte te overwinnen, nam hij zich toen voor om een reis door Canada te maken eens hij genezen was. Zo ver kwam het echter nooit, want niet veel later stierf Boris.

Dat is ondertussen 25 jaar geleden en dus vond Jeroom het tijd om zijn overleden broer te eren door de reis te maken die hij eigenlijk zelf had willen maken. Dat deed hij in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Zijn beste vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper gingen mee als “emotionele sherpa’s”. 

Beste Docureeks

In België kon de reeks al sinds de eerste aflevering op heel wat lof rekenen. Hier won Boris dan ook de Ha! van Humo en een Kastaar!. Toch gaat het succes nu nog wat verder, want vandaag maakte het Banff World Media Festival namelijk bekend dat de serie ook een Rockie Award in ontvangst mag nemen.

Het festival reikt jaarlijks de Rockie Awards uit in Banff, in de Canadese Rocky Mountains en erkent en bekroont uitmuntendheid in wereldwijde televisie en digitale media.

Meer
Lees meer...