‘Boris’: De reis eindigt vroeger voor Bockie, die moet achterblijven

Het prachtige programma Boris op Play4 zit erop. Acht weken lang konden we zien hoe Jeroom, Bockie en Jonas door Canada trekken zodat die eerst zijn broer kan eren. Dat wil hij doen door de assen van Boris uit te strooien over het indrukwekkende berglandschap van de Takakkaw Falls. Het laatste stukje daar naartoe zal echter zonder Bockie geboren want die moet noodgedwongen achterblijven.

Toen Jeroom nog een tiener was, werd er bij zijn broer Boris kanker vastgesteld. Vastberaden om die ziekte te overwinnen, nam hij zich toen voor om een reis door Canada te maken eens hij genezen was. Zo ver kwam het echter nooit, want niet veel later stierf Boris.

Dat is ondertussen 25 jaar geleden en dus vindt Jeroom het tijd om zijn overleden broer te eren door de reis te maken die hij eigenlijk zelf had willen maken. Dat doet hij in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Zijn beste vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper gaan mee als “emotionele sherpa’s”. 

Takakkaw Falls

De voorbije weken konden kijkers zien hoe Jeroom, Jonas en Bockie van het oosten naar het westen van Canada trokken als eerbetoon aan Boris Snelders, de oudere broer van Jeroom. Tijdens die reis ging het vaak van emotioneel en hartverscheurend naar grappig en humoristisch.

In de laatste afleveringen was het trio aangekomen aan hun eindbestemming: de Takakkaw Falls. Daar staat de groep wel nog een lastige wandeling te wachten naar het uitkijkpunt waar Jeroom de as van zijn broer zal uitstrooien. En die klimtocht door de bergen is er voor Bockie te veel aan. Hij kan Jeroom en Jonas niet volgen en komt tot de vaststelling dat hij nooit boven zal geraken. “Waarom kies je ook een dikke emotionele sherpa”, vraagt hij zich dan ook al lachend af. Jeroom stelt hem daarop gerust door te zeggen dat hij halverwege het bergpad op hen mag blijven wachten.

Bekijk hier fragment uit Boris hier:

Meer
Lees meer...