‘Boris’: Jeroom vertelt over hoe de reis met de urne van zijn broer hem tot rust brengt

Sinds vorige week kan je op Play4 kijken naar de reeks Boris. Daarin gaat Jeroom samen met Bockie De Repper en Jonas Geirnaert op roadtrip door Canada om daar de as van zijn overleden broer Boris uit te strooien. De urne draagt hij dag en nacht met zich mee in een grijze rugzak. En in de nieuwe aflevering vertelt hij hoe rustig hij daar van lijkt te worden.

Toen Jeroom nog een tiener was, werd er bij zijn broer Boris kanker vastgesteld. Vastberaden om die ziekte te overwinnen, nam hij zich toen voor om een reis door Canada te maken eens hij genezen was. Zo ver kwam het echter nooit, want niet veel later stierf Boris.

Dat is ondertussen 25 jaar geleden en dus vindt Jeroom het tijd om zijn overleden broer te eren door de reis te maken die hij eigenlijk zelf had willen maken. Dat doet hij in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Zijn beste vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper gaan mee als “emotionele sherpa’s”. 

“Aangenaam”

In de eerste aflevering zagen we hoe het trio hun tocht begon in Newfoundland in het oosten van Canada. Daar waagden ze zich al meteen aan de plaatselijke specialiteiten.

De tweede aflevering brengt de groep opnieuw naar het vasteland. Daar ontdekken ze de Cabot Trail, de negende mooiste weg van Canada. Tijdens hun rit vertelt Jeroom over hoe speciaal hij het vindt om met de urne van Boris rond te reizen. “Waarom onze geliefden achterlaten op begraafplaatsen, als je die ook overal kan meepakken? Het is zo aangenaam om nog eens zoveel tijd met Boris door te brengen”, vertelt hij.

Tijdens de rit komt het trio ook nog langs een opvallend pannenkoekenrestaurant. Daar ontmoeten ze meteen een Nederlander die jaren geleden naar Canada verhuisde en daar een themarestaurant startte. Hoewel de pannenkoeken er lekker uitzien, lijkt niet iedereen grote fan te zijn van thema’s in restaurants.

Bekijk de preview van Boris hier:

Boris is elke woensdag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...