‘Boris’, met Jeroom, Jonas Geirnaert en Bockie De Repper, vanaf morgen te zien op Play4

Op Play4 gaat woensdagavond een nieuw veelbelovend programma van start. Dan volgen we namelijk Jeroom op roadtrip door Canada met als doel de as van zijn overleden broer Boris uit te strooien op het mooiste plekje in dat land. Hij neemt op zijn reis zijn goede vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper mee.

Toen Jeroom nog een tiener was, werd er bij zijn broer Boris kanker vastgesteld. Vastberaden om die ziekte te overwinnen, nam hij zich toen voor om een reis door Canada te maken eens hij genezen was. Zo ver kwam het echter nooit, want niet veel later stierf Boris.

Dat is ondertussen 25 jaar geleden en dus vindt Jeroom het tijd om zijn overleden broer te eren door de reis te maken die hij eigenlijk zelf had willen maken. Dat doet hij in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Zijn beste vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper gaan mee als “emotionele sherpa’s”. 

Canada

Hun avonturen kan je volgen in het nieuwe programma Boris, dat vanaf woensdag 5 april te zien is op Play4. Daarin vertrekken ze vanaf Cape Spear in het uiterste oosten van Canada, op het eiland Saint-Pierre en Miquelon. Van daaruit trekken ze helemaal naar het eindbestemming die Boris in gedachten had.

Tijdens hun lange tocht moet het trio raften op modderige rivieren en bezoeken ze het lelijkste wassenbeeldenmuseum van Canada. Daarnaast verliezen ze ook de waarborg op hun camper, vangen ze monstervissen en testen ze berenspray. De reis zorgt echter vooral voor een steeds betere broederband.

Play4 omschrijft Boris – ondanks het emotionele verhaal – als een “ode aan het leven in een van de mooiste landen ter wereld”.

Boris is vanaf 5 april iedere woensdag te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...